Hallgasd meg Akadémiánk Himnuszát!

Soproniak írták, soproniak éneklik a kosárlabda sportbarátainak a dalt, amit talán fütyülni fognak sokan,de még valószínűbb, hogy a kosárpályák lelátóiról szól majd teljes hangerővel: Csak a csapat!

 

- Régi álom volt már egy dal. Eleinte a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia himnuszaként élt a gondolataimban, amolyan indulóként, ami a játékosokat még jobban összekovácsolja, ami a miénk, rólunk és nekünk szól. Most már úgy gondolom, annyira jó nóta született, hogy ez nem csak a miénk, hanem a soproni kosárlabdáé, Soproné és mindenkié, aki szereti ezt a sportot - mondja a dal történetéről dr. Szekeres Csaba, a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia elnöke. Az ő ötlete volt, hogy soproniak legyenek a szerzők és az előadók is. Tavaly ősszel kereste fel egykori gimnáziumi osztályfőnökét, a Katedra Együttes alapítóját, Szabó Miklóst.

- Megnéztem egy edzést, belekóstoltam a hangulatába és meghallgattam Csabát, akivel néhány alapvetésben megegyeztünk. A szöveghez egyszerű dallamot is írtam, mert könnyebb volt úgy a rímeket összerakni. Amikor később, a zeneszerzésre felkért Hoffer Péter stúdiójában leültettek, és kérték, hogy ne kapjak frászt, majd megszólalt a szövegem egy lendületes hip-hop nótaként, hát, igencsak meglepődtem. Viszont tetszett, nagyon tetszett! - mosolyog a soproni Széchenyi-gimnázium volt igazgatója, Szabó Miklós.

- Rap zenét még sohasem szereztem... - veszi át a szót Hoffer Péter dobos és zenetanár. - Az volt a kérés, hogy legyen mai, szerethető és átadható, fülbemászó és sportos. Azért volt ebben kihívás. Tudatosan nem is hallgattam meg a tanár úr zenéjét csak a szöveget olvasgattam és egy ideig hagytam, csak dolgozzon bennem. A kamasz fiaim voltak az első hallgatói ennek a dalnak, meg kellett tanulnom rappelni, de ahogy haladtam, úgy jött meg a bátorságom hozzá. Igazán belelkesültem - teszi hozzá Péter. A szerzők és az ötletelők csapata rendkívül lelkes - nekik nagyon tetszik a nóta. Azt szeretnék, ha a sportiskolás meccsek előtt megszólaló dalt átvennék a játékosok, aztán a szurkolók, majd egész Sopron.

Bármelyik csapat buzdítására alkalmas és nagyon jó hangulatot teremthet a csarnokokban. Abban bíznak, hogy a soproni kosárlabda dala lesz.

(A teljes cikk a BB1-en olvasható, további részletekkel.)

https://bball1.hu/minden-soproni-kosarpalyan-szolni-fog-a-dal-csak-a-csapat/