Kiemelt tehetséggondozás

Akadémiánk különös figyelmet fordít a tehetséggondozásra. Szakmai stábunk gondos előkészítő munka után dönt a tehetség csoportba történő felvételről. Az ide besorolt játékosok mentális, fizikális, taktikai és technikai felmérésében nem csak az Akadémia, hanem a velünk partneri kapcsolatban álló felnőtt sportszervezetek munkatársai is részt vesznek. 

Részletesen kidolgozott mérési módszerekkel rendszeresen monitorozzuk a játékosokat, így folyamatosan figyelemmel tudjuk kísérni a fejlődésüket és azonnal reagálni tudunk az esetleges problémákra. Kapcsolatot tartunk a nemzeti válogatottak edzőivel és részükre is naprakész adatokat tudunk szolgáltatni az adott játékos aktuális állapotáról. 

Ezeket a játékosokat igyekszünk a nemzetközi kosárlabda által elvárt minőségben képezni, ezért a tehetség csoportban részt vevő játékosok részére a lehető legtöbb nemzetközi megmérettetést biztosítunk (nemzetközi kosárlabda táborok, edzőtáborok és mérkőzések), mert így testközelből is érzékelhetik az európai kosárlabda elit szintjét. 

Mi hiszünk abban, hogy ezek a játékosok a saját csapatukba visszatérve a tehetség csoportban szerzett tapasztalataikkal segítik a társaik fejlődését is és példát mutatnak az egész soproni kosárlabda utánpótlás számára. 

Akadémiánk célul tűzte ki, hogy olyan játékosokat képezzünk, akik nem csak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is megállják a helyüket. 

Sok munka vár még ránk, de tudjuk: a lehetetlen nem létezik !

Kiemelt tehetségeink az évek során:

 

Válogatottjaink:

Czukor Bence, Török Balázs, Szekeres Ábel, Rostás Imre, Rátvay Tamás, Füzi Róbert, Werner Viktor, Polgárdy Ádám, Papp Barna, Németh Márk, Csátaljay Barna, Gaszner Flórián, Simon Balázs, Rátvay Balázs, Schöll Richárd, Csendes Péter, Csátaljay Péter, Keller Bendegúz, Palotai Máté, Nyikos Balázs, Flasár Botond, Flasár Zalán, Tallós Levente

NB I-es játékosaink:

Élő Bálint – Sopron KC

Czukor Bence – PVSK Panters, SMAFC

Szekeres Ábel – Sopron KC, SMAFC, TF Budapest, Pénzügyőr SE

Szekeres Zalán – TF Budapest

Rostás Imre – SMAFC, Hódmezővásárhely

Rostás Gábor – SMAFC, Sopron KC, Hódmezővásárhely 

Nagy Gergő – SMAFC

Török Balázs – Sopron KC, SMAFC

Blaskovits László – Jászberény

Rátvay Tamás – Sopron KC, SMAFC, PVSK

Füzi Róbert – SMAFC, Jászberény

Soós Bence - SMAFC

Werner Viktor – Sopron KC, MWM OSE Lions

Polgárdy Ádám – Sopron KC

Papp Barna – Sopron KC. SMAFC

Németh Márk – SMAFC, SKC

Krivacsevics Márkó – Falco KC, PVSK

Rátvay Balázs – Sopron KC, PVSK

Heiszenberger Norbert – SMAFC, SKC

Horváth Máté - SMAFC

Hencz Balázs – SMAFC

Csátaljay Barna - Sopron KC

Schöll Richard - Sopron KC, SMAFC

Csendes Péter – Sopron KC

Csátaljay Péter - Sopron KC,ZTE

Bősze Gergely - Sopron KC

Keller Bendegúz - Sopron KC
 

Tóth Dániel - SMAFC