6 város tornája "A" döntő - 2. helyen zártunk

2024.04.05. péntek
Székesfehérvár, Alba Régia Csarnok
U12
 
Soproni SI - Vasas Akadémia
63-50 ( 6-10, 14-14, 22-13, 21-13)
 
Pontszerzők: Horváth Marcell 5, Kondákor Péter 2, Őri Zoltán 3, Gyolcs Dávid 4, Szamosi Benedek 2, Spanraft Dániel 8, Folcz Máté -, Veöreös Márton 10, Witek Benedek 3, Czeglédy Dániel 23, Kiss Ádám 3, Balassa Szilárd -. 
 
Kaposvári SI - Soproni SI
49-39 ( 10-14, 6-7, 20-6, 13-12)
 
Pontszerzők: Horváth Marcell -, Kondákor Péter -, Őri Zoltán 2, Gyolcs Dávid 6, Szamosi Benedek -, Spanraft Dániel 8, Folcz Máté -, Veöreös Márton 6, Witek Benedek -, Czeglédy Dániel 17, Kiss Ádám-, Balassa Szilárd-. 
 
Lezárult a 6 város tornája versenysorozata! Az első 5 fordulóban mindenki mindenki ellen játszott kétszer, így alakult ki az utolsó fordulóra az "A" és a "B" döntő mezőnye. A teljesítményünkkel kivívtuk, hogy az "A" döntőben szerepelhettünk az utolsó találkozón. 
 
Székesfehérváron először a Vasas Akadémia csapatával csaphattunk össze.  Az első félidőben szépen tartottuk magunkat, az ellenfél nem tudott elhúzni, mint a korábbi találkozók alkalmával. Aztán a második félidőre egy sokkal nagyobb önbizalommal jöttünk ki a pályára, és igazán nagyot küzdöttünk a rendkívül gyors Vasas Akadémia ellen, így mi hagyhattuk el győztesen a pályát a mérkőzés végén! Nagy öröm ez számunkra, hiszen a Vasas csapata veretlenül került az "A" döntőbe.
 
Aztán nem sok időnk volt az örömre, mert már kezdődött is a következő mérkőzésünk a Kaposvár fiataljai ellen. Az előző mérkőzés lendülete még bennünk volt, jól kezdtük a találkozót a pihentebb Kaposvár ellen, hisz nekik ezen a napon ez volt az első találkozójuk. Jó kemény mérkőzés volt, mindkét csapat fault határon kívül védekezett, de a játékvezetők engedték a keménységet. Sajnos a Kaposvár most erősebbnek bizonyult. A lefújás pillanatában kapott 3 pontos dobással így mínusz 10 ponttal zártuk a találkozót.
 
Mikor haza indultunk, még nem tudtuk, hogy ez a teljesítmény 1. 2. vagy 3. helyet eredményez, mert utánunk mérkőzött meg a Vasas Akadémia csapata a Kaposvári SI ellen. A találkozót a Vasas Akadémia nyerte, de csak 4 ponttal, így körbeverés lett az "A" döntőben. A pont különbségek alapján a Sportiskola csapata a 2. helyet szerezte meg. ( Ha nem kapjuk a lefújás pillanatában azt a 3 pontot a Kaposvártól, akkor mi végzünk az első helyen. Persze ezt akkor még nem tudtuk...) Az eredményekből is látszik, hogy milyen küzdelmet kellett vívni az ellenfelekkel szemben. Azt gondolom három rendkívül ügyes csapat játszott egymás ellen. 
Gratulálok a csapatomnak! Büszke vagyok rátok!!!