Világot láttunk (U14)

A franciaországi Wimereux adott helyszínt a TIB u14 kosárlabda tornának.

A 16 csapat 4 csoportban kezdte meg a küzdelmeket. A résztvevő csapatok magas száma miatt a mérkőzéseket rövidített játékidővel rendezték meg.
A Soproni Sportiskola csapata belga, angol és francia csapatokat legyőzve megnyerte a saját csoportját.
A legjobb 4 közé jutásért ismét egy belga csapatattal kellet megküzdenünk. Nem kezdtük jól a mérkőzést. Ellenfelünk az első percekben nagyobb előnyt szerzett, de a folytatásban összeállt a védekezés, meg tudtuk állítani ellenfelünk legjobb játékosát és végül magabiztosan nyertünk.
Az első nap záró eseménye az „All-Star” mérkőzés volt, ahol Kulik Rajmund Junior és Woditsch Tamás a „World Team” tagjaként játszhatott a „Team France” csapata ellen.
A második napon az elődöntőben az a Lille volt az ellenfelünk, aki végül megnyerte a tornát. A második félidő közepéig nagyon jól tartottuk magunkat, de 3 játékosunk kipontozódását már nem bírtuk el és alulmaradtunk a jobb játékerőt képviselő francia csapattal szemben.
A bronzéremért ismét francia csapattal játszottunk. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. A második játékrészben már látszott a csapaton a fáradtság, sok hiba csúszott a játékunkba. Ellenfelünk az utolsó percekben még növelni tudta az előnyét, így megérdemelten nyertek.
A hazautazás előtt Horváth József vezetésével egy egész napos városnézésben volt részünk. A 21 km-es séta edzésnek is jó volt, miközben megcsodálhattuk az Invalidusok dómját, az Eiffel tornyot, a Notre-Dame-ot, a Louvre épületét és a Diadalívet.

Csoportmérkőzések:
Soproni Sportiskola KA – Quaregnon (belga) 22:10
Folkestone (angol) – Soproni Sportiskola KA 13:25
Soproni Sportiskola KA – Ferques (francia) 24:19

Elődöntő:
Soproni Sportiskola KA – Lille (francia) 25:37

A 3. helyért:
Soproni Sportiskola KA – Joeuf (francia) 32:44

Csátaljay Gábor

Fotó: Horváth József
Tovább a galériához >>>