Vereséggel zárták az Eb-t az U18-as fiúk

U18-as fiú, B-divíziós Eb

2017. július 28. – augusztus 6. – Tallin, Észtország

Kikapott Portugáliától, így a tizenkettedik helyen zárta válogatottunk a B-divíziós Európa-bajnokságot. 

Magyarország U18 – Portugália U18 54:72

(10:21, 20:6, 13:23, 22:25)
2017. augusztus 6. vasárnap, 15:30 – Tallinn, TTU Sport Centre
Részletek >>>

Magyarország: Katona, Somogyi 18/9, Dancsecs 21/18, Werner 12/3, Kucsera 2. Cserék: Polgárdy, Tóth B., Mokánszki, Rátvay 2, Papp 2, Mucza 6/6, Oroszi 2.

Gobodics Tamás (Kezdo5.hu):

„Nem kezdte jól a meccset a magyar csapat, majd amikor sikerült »berúgni a motort« támadásban, jött egymás után két portugál tripla és meglépett az ellenfél – sőt, 8:19-nél már tíz pont fölé nőtt a különbség. Jól mozogtak a luzitánok, a mieink pedig nem igazán találták a ritmust, ahhoz kellett a két negyed közötti szünet – ugyanis a második játékrészben óriási fordulat állt be. Összekapták magukat Somogyiék, azonnal érkezett egy Mucza-tripla, összeállt a védekezés, csökkent a távolság, sőt, bő két perccel a nagyszünet előtt Dancsecs hármasával ki is egyenlített csapatunk. Dobógépünk még egyszer betalált kintről a negyed végéig, miközben a portugál támadásokat továbbra is szinte tökéletesen sikerült semlegesíteni, így egy 20:6-ra megnyert tíz perccel fordított Magyarország.
A harmadik negyedben Somogyi szórt be gyorsan hét pontot, érkezett egy Werner-tripla is, de hátul megint nem úgy működött a csapat, ahogy a nagyszünet előtt és mindezek ellenére fordított Portugália – sőt, a játékrész vége előtt meg is lépett hét ponttal. Izgalmasan alakult a záró etap is, Werner, Somogyi és Dancsecs is hozzászólt a mieinknél, de mindenre érkezett portugál válasz, nem sikerült átvenni a vezetést – Dancsecs az utolsó percben beszórta hatodik hármasát is, de a harmadik negyedben beszedett hátrányt már nem lehetett eltüntetni. A második félidőben többször is lyukas védekezés és a pontos portugál dobások azt eredményezték, hogy együttesünk elveszítette az összecsapást, így a tizenkettedik helyen zárta a B-divíziós Európa-bajnokságot.”

SZÉP VOLT FIÚK!