UNIVERSIADE GWANGJU

28. Summer Universiade – GWANGJU

2015. július 3–14.

A napokban fejeződött be Dél-Koreában az Universiade, amelyen egyesületünk szakmai vezetője, edzője, Horváth József, mint a női kosárlabda válogatott edzője vett részt. A versenyről és a csapat szerepléséről kértünk tőle beszámolót, melyet az alábbiakban olvashatnak.

Horváth József:

„Az Universiade az egyetemi és főiskolás sportolók versenye, az olimpia után a második legnagyobb verseny a világon. Az idei Universiadét Dél-Koreában, Gwangjuban rendezték. A versenyeken több, mint 13.000 versenyző, köztük 192 fős magyar küldöttség vett részt.
Majd 30 órás utazás után érkeztünk meg Gwangju-ba, az Universiade helyszínére. Az odaérkezést követően elfoglaltuk a szállásunkat, amely egy újonnan felépített lakótelep egyik 31 emeletes épületében volt. A megnyitó ünnepség pazar műsorral kb 50.000 néző előtt zajlott.
A kosárlabda küzdelmek a harmadik napon kezdődtek.
A csoportban a magyar női kosárlabda válogatott Kanada, Mozambik és a hazai csapat, Dél-Korea társaságába került.
A csapatunknak több soproni vonatkozása is volt, hiszen a szövetségi kapitány Sterbenz Tamás mellett, egykori soproni nevelés Németh Alma is ott volt a keretben.
Az első mérkőzést Kanada válogatottja ellen vívtuk, ahol kétszeres hosszabbításban minimális vereséget szenvedtünk, ekkor még nem tudtuk, hogy a későbbi döntőssel vívtunk ilyen kemény ütközetet.
A mozambiki csapatot sikerült legyőznünk, igaz a félidőben még ők vezettek, míg a hazaiak ellen egészen pazar játékkal magabiztosan nyertünk. Így kerültünk a legjobb nyolc együttes közé.
A legjobb nyolcban talán a két legerősebb csapat az USA és Ausztrália csapata várt ránk, egy darabig mindkét együttes ellen jól tartottuk magunkat, de sajnos a végén nem sikerült kiharcolni a győzelmet.
A szabadnapot követően Taiwan csapata ellen nem sikerült megszereznünk a 7. helyet, de az erős mezőnyben a rendkívül jónak mondható 8. helyezést értük el.”

Tovább a galériához >>>