U18B Döntő – összegzés

2018. április 27–29. között került sor az U18-as bajnokság B Döntőjére, amit a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia rendezett. Horváth József szakmai vezetőt kérdeztük a hétvégéről.

Mennyire vagy elégedett a látottakkal?

„A B Döntő az országos 9-16. helyért zajlik, kicsit más rendszerben, hiszen itt egyből kiesik az a csapat, amelyik vereséget szenved.
Az első mérkőzést a Szolnok ellen játszottuk, akiket nem ismertünk annyira. Szerettünk volna természetesen jó eredményt elérni, ennek megfelelően kezdtük a találkozót.
A bajnokságban a korábbi mérkőzések közül nem szerepelt mindig kulcsemberünk Rátvay Balázs, illetve kevés alkalommal játszott a fiatalabb generációból Csátaljay Barna.
Velük természetesen kicsit más volt a felállás, de úgy gondolom, egy kiváló mérkőzésen jó játékkal sikerült legyőznünk a szolnoki csapatot.
A második mérkőzésen az Óbudai Kaszások ellen is tudtuk folytatni a jó játékot és szintén szoros találkozón ismét győzelemmel zártunk.
Ezzel eldőlt, hogy a 9. helyért tudunk küzdeni a zárónapon, ellenfelünk a ZTE gárdája volt. Itt szintén jól kezdtük a találkozót, de sajnos az első félidő végén sajnos egy rövidzárlat után már nem tudtuk felvenni a ritmust.
Így a Zalaegerszeg végül megszerezte a IX. helyezést.
Csapatunk X. helyezése jónak mondható, bár nyilván mindenki szerette volna győzelemmel befejezni a tornát, erre meg is volt minden esélyünk.
Összességében úgy gondolom egy remek tornát sikerült rendeznünk, munkatársainknak ezúton is köszönjük a segítséget és az áldozatkész munkát.”