U18: kettős győzelem a városi rivális ellen

Fiú Junior Regionális Bajnokság – Alapszakasz II. – Nyugat régió

Kétszer is megmérkőzött a közelmúltban U18-as csapatunk a városi rivális Soproni Tigrisek együttesével. Csátaljay Gábor tanítványai mindkétszer fölényesen nyertek.

A csoport

Részletek >>>

Soproni Sportiskola/A – For-Top – Soproni Tigrisek 96:56

(21:18, 30:12, 18:13, 27:13)
2014.02.25. kedd, 17:30

SSI/A ld.: Szekeres Z. 26/3, Czérna 15/6, Pongrácz 15, Tukovits 11.

Az első negyedben a bátran, ügyesen kezdő Tigrisek alaposan ráijesztett a kimondottan tompán kezdő fiúkra. Az első negyedben a srácok nem érezték a ritmust, jól működött ellenfelünknél a zóna. Az ezúttal Rátvay Toti nélkül felálló társaság nagyon sok labdát adott el az első percekben, távolról pedig nem találtak be a fiúk. Nem úgy az ellenfél, amelynek játékosai néhány bravúros tripla mellett az általuk megszerzett labdákból könnyű kosarakat is dobott. Hogy az első szakaszban mégis tudták a srácok tartani a lépést az ekkor kétségtelenül jobban kosarazó ellenféllel az kizárólag Szekeres Zalánnak volt köszönhető, akinek betöréseivel nem tudtak mit kezdeni a Tigrisek játékosai.
A nyitó szakasz után Csátaljay Gábor tőle szokatlanul emelt hangnemben tartott eligazítást, s a határozott instrukcióknak meg is lett az eredményük. A sportiskolás srácok kemény, agresszív egész pályás letámadásra jöttek ki, sorra szerezték a labdákat s a könnyű kosarakat. Ez a 10 perc elég egyoldalú játékot hozott, ebben a szakaszban a srácok el is döntötték a meccset a maguk javára.
A térfélcsere után a jelentős előny birtokában a harmadik negyed ismét az elsőre „hajazott”, kiegyenlített volt, sokat hibáztak a srácok, de a záró szakaszban megint a másodikban látott jó védekezésből szerzett könnyű kosarak révén fölényes sikert arattak a fiúk.

For-Top – Soproni Tigrisek – Soproni Sportiskola/A 46:99

(6:32, 15:20, 13:26, 12:21)
2014.03.04. kedd, 17:30

SSI/A ld.: Czérna 22, Rátvay 21/3, Szekeres Z. 18, Pongrácz 10, Tukovits 10.

Ezúttal nem akart abba a hibába esni a csapat, mint az előző mérkőzésen. Immáron Totival kiegészülve egészen lehengeről első negyedet produkáltak a srácok. Az ellenfelet nem engedték kibontakozni, s sorra vezették a szebbnél szebb támadásokat, no meg a határozott védekezésből megszerzett labdák után sok könnyű kosarat is szereztek Czérna Marciék.
A folytatásban a jelentős előny birtokában Csátaljay Gábor már sokat szerepeltethette a csapat kiegészítő játékosait is, akik közül akadtak, akik egészen ügyes dolgokat mutattak be – igaz ekkor már ugyanez elmondható volt a Tigrisek néhány kosarasáról is. Összességében magabiztos és fölényes rajt-cél győzelmet arattak a srácok.