U18-as Eb: Vereséggel kezdtek a fiúk

U18-as fiú, B-divíziós Eb

2017. július 28. – augusztus 6. – Tallin, Észtország

Horvátország más szintet képviselt, nem sikerült a bravúr az első meccsen.

Horvátország U18 – Magyarország U18 82:50

(25:8, 19:20, 21:14, 17:8)
2017. július 28. (péntek), 16.00 – Tallinn, Kalevi Spordihall
Részletek >>>

Magyarország: Dancsecs 6/6, Rátvay, Katona 12/6, Werner 5/3, Somogyi 5/3. Csere: Polgárdy 4, Tóth B. 2, Mokánszki 1, Papp, Mucza 6, Kucsera 4, Oroszi 5/3.

Farkas Dávid:

„Sajnos vereséggel kezdtük az EB-t, de szégyenkezni nincs okunk, hiszen az EB egyik esélyese ellen kezdtünk!
Holnap folytatás a ma Grúziát simán legyőző Izland ellen, magyar idő szerint 12:45-kor!
A mérkőzés utáni kézfogásoknál a horvátok vezetőedzője, a Magyarországon is megforduló Vladimir Anzulovic azt mondta, hogy holnap is hasonló eredmény születik Budapesten, de el kellett keserítenem, hogy a vízilabda VB döntőben visszavágnak a fiúk!!! 🙂 Egy mosollyal és újabb kézfogással abszolválta ezt és azt mondta, hogy visszatérünk erre a döntő után!”

Bb1.hu:

„Ma megkezdte szereplését a tallinni, B-divíziós Európa-bajnokságon az U18-as fiú kosárlabda válogatott. Ellenfelünk Horvátország volt.
Gyakorlatilag csak az első kosárváltásig tudtuk tartani esélyesebb ellenfelünkkel a lépést, utána bármivel is próbálkoztunk, hosszú percekig leblokkoltunk támadásban. Ellenfelünk viszont egy elképesztő, 19-0-s szériával elhúzott. Pillanatok alatt eldőlt a meccs.
A folytatásban voltak ugyan fellángolásaink, de már végig csak futottunk az eredmény és a tisztes helytállás után. Csak a végeredmény volt a kérdés, végül 32 lett közte. A játék minden elemében jobbak voltak a horvátok.
A mieink holnap 12:45-től Izland ellen játszanak.”

Ferenczi Tamás (a magyar válogatott szövetségi edzője):

„Sajnos megilletődötten kezdtük a mérkőzést. Nagy sebességgel, agresszíven játszottak a horvátok, aminek köszönhetően tetemes előnyre tettek szert. Amikor a kishitűségünket levetkőztük és türelmes támadójátékot produkáltunk, sikerült a második negyedet megnyerni. Bár a tervünk az volt, hogy kontrollált játékot játsszunk, sajnos a nagy nyomás ellen ez csak bizonyos periódusokban valósult meg. Sajnos a büntetődobó-százalékunk is gyenge volt, csúnyán elveszítettük a lepattanócsatát, illetve beszédes adat az is, hogy mi hatvan pontot kaptunk a festékből, miközben mi mindössze tizennégyet tudtunk dobni, tehát a magasságbeli fölényüket remekül használták ki a horvátok. Holnaptól kezdődik számunkra igazából az Európa-bajnokság, ahhoz, hogy a csoport második helyére odaérjünk, a további mérkőzéseinket meg kell nyerni.”

Tovább a galériához >>>