U16: parádés hosszabbításos siker

Fiú Kadett Bajnokság – Rájátszás – Alsóház, Nyugat

Részletek >>>

Szenzációs, fordulatokban gazdag, magas színvonalú összecsapáson U16-os csapatunk fényes győzelmet aratott a pécsiek fölött.

Soproni Sportiskola/A – Kosárlabda Akadémia Pécs/A 83:72

(15:12, 7:17, 27:18, 17:18, 17:6)
2014.02.10. hétfő

SSI/A: Füzi 1, Papp 27/3 Werner 12/3 Schaul 33/3, Németh 6. Cs: Nagy D. 3/3, Soós 1, Polgárdy.

Két ellentétes felfogást, stílust képviselő csapat feszült egymásnak. Sportiskolás fiaink gyorsaságukra, labdás ügyességükre próbáltak építeni, a harcos, kemény pécsi srácok pedig az erejükre, agresszivitásukra. Ebből egy roppant élvezetes csata alakult ki. Hol az egyik, hol a másik csapatnak akadtak jobb időszakai, szinte végig felváltva vezetett a két együttes.
A rendes játékidő hajrájában 2 pontos, 63:61-es pécsi vezetésnél Werner Viktor triplájával átvettük a vezetést, majd miután a fiúk kivédekezték a pécsiek támadását, Papp Barna értékesített 2 büntetőt. Győzteseknek látszottak a srácok, ám 7 másodperccel a befejezés előtt az egyik pécsi fiú is beemelt egy triplát – jöhetett a hosszabbítás.
A túlóra egyértelműen Schaul Leviről szólt, akit ekkor képtelenek voltak tartani a pécsi fiúk. Levente vállaira vette a csapatot, a hosszabbításban szerzett 10 pontjával – benne egy tripla – főszerepet játszott abban, hogy sportiskolásaink szép sikerrel zárták a győzelmet.

Sterbenz László:

„Jó játékkal igen értékes skalpot szereztek a srácok.”