U14 NEMZETI FIÚ SERDÜLŐ BAJNOKSÁG – A DÖNTŐ – 4. NAP

2018. május 24–27. – Sopron, Magyarország

A Döntő csoportjai:

A csoport

  • Szombathelyi SI KA/A
  • Debreceni KA/A
  • Dombóvári KS
  • Zalakerámia ZTE KK/A

B csoport

  • Vasas Akadémia/A
  • MAFC/A
  • Soproni SI KA/A
  • Zsíros Akadémia Kőbánya/A

Dombóvári Kosársuli KE – Zsíros Akadémia Kőbánya/A (a 7. helyért) 78:60

(31:21; 12:17; 18:12; 17:10)
2018.05.27., vasárnap, 09.00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

A Kőbánya még aludt az első negyed első 2 és fél percében, és ezt kihasználta a Dombóvár. 10:2-es lerohanással kezdtek. Ekkor Tápai Zsolt időt kért és felébresztette játékosait, akik ezután egy 2+1-es akcióval folytatták a mérkőzést. 1 perc alatt felzárkóztak 1 pontra, amire Reizinger Attilának reagálnia kellett, így időt kért. Az időkérést követően el tudtak lépni a sárga mezesektől (27:17). A vendégek második ötösének sikerült közelebb férkőznie a hazai csapathoz (37:33). A második félidőt jobban kezdte a Dombóvár. 11 pontos különbséggel kezdtek neki az utolsó negyednek. Tápai Zsolt csapata elfáradt a meccs végére, kimaradtak a dobásaik. Magabiztos győzelemmel a Dombóvár csapata szerezte meg a 7. helyet.

Reizinger Attila (Dombóvár):

„Először is gratulálok a Dombóvári győzelemhez, úgy gondolom kicsit rászolgáltunk, hogy ezt a mérkőzést megnyerjük. Másodsorban nagyon szépen köszönjük a soproniaknak a rendezést, színvonalas tornán vettünk részt, úgy gondolom, hogy nagyon jól érezte magát mindenki. Harmadszor pedig köszönjük a szurkolóknak, hogy eljöttek és viszont látták fiaikat. Nagyon szépen köszönünk mindent!”

Tápai Zsolt (Kőbánya):

„Az év elején kitűzött célunkat teljesítettük, bejutottunk a döntőbe, itt már nagyon kijött rajtunk a fáradtság. Nagyon büszke vagyok a srácaimra, mert soha nem adják fel és imádnak kosarazni. Köszönjük szépen a szülői gárdánknak, hogy bárhol is játszottunk ők mindig hazai pályát varázsoltak a gyerekeknek. Nekünk ez a csapat az ország legjobbja.”

Tovább a galériához >>>
Fotó: Fekete Bettina

MAFC/A – Zalakerámia ZTE KK/A (az 5. helyért) 80:58

(25:16; 16:10; 18:14; 21:18)
2018.05.27., vasárnap, 11.00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

Az első negyedben sokkal jobban találta meg a ritmust a MAFC a Zalaegerszegnél, de nem volt behozhatatlan a különbség. A vendégek második ötöse próbálta felszívni magát és közelebb kerülni a győzelemhez. Ez azonban nem sikerült nekik. Az első félidőben szerzett előnyét sikerült növelnie a MAFC-nak és ezzel megszerezték az 5. helyet.

Nagy Kriszta (MAFC):

„Gratulálni szeretnék, nagyon szép támadó és védő játékra építkezve sikerült megnyernünk az ötödik helyet. Mindent megtettünk, köszönjük szépen.”

Hanzséros Alajos (ZTE):

„Gratulálunk a MAFC-nak, az ő akaratuk érvényesült, a ritmusban a helyben a játékban, megtettünk mindent. Köszönjük Sopron!”

Tovább a galériához >>>
Fotó: Fekete Bettina

Szombathelyi Sportiskola KA/A – Debreceni KA/A (a 3. helyért) 77:73

(22:21; 14:19; 17:17; 24:16)
2018.05.27., vasárnap, 13.00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

A csoportmérkőzések során találkozott egymással már a két csapat. Ott a Debrecen nyert 13 ponttal, ami a csoport elsőséget érte nekik. Most a bronz érem volt a tét. Sokkal keményebben játszottak, mint először. 10:19-es állásnál időt kért a Szombathely. A vasi srácok felszívták magukat és felzárkóztak 3 pontra. A második negyedben sikerült fordítania Kovács Balázs csapatának, így a félidei pihenőre 4 pontos előnnyel mehettek. A harmadik negyed elején 10 pontos különbség alakult ki a két csapat között amit a Szombathely szépen ledolgozott 4 pontra a negyed végére. Egy nagyon izgalmas véghajrában megszerezte a bronzérmet a Szombathely csapata.

Váradiné Szarka Ildikó (SZOKA):

„Úgy gondolom, az egész éves munkánkat koronáztuk meg.”

Kovács Balázs (Debrecen):

„Nagyon büszke vagyok a csapatomra.”

Tovább a galériához >>>
Fotó: Fekete Bettina

Soproni Sportiskola KA/A – Vasas Akadémia/A (az 1. helyért) 70:69

(21:19, 15:9, 13:20, 21:21)
2018.05.27., vasárnap, 15.00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

4 nap alatt 5 mérkőzést lejátszani fárasztó mind testileg, mind lelkileg. Mindkét csapatnak egy dolog lebegett a szeme előtt… bajnoknak lenni. Az első perctől kezdve az utolsó percig végig izgalmas mérkőzést láthattunk. Az első negyed végére 2 pontos hazai vezetés született. A második negyed első 3 percében a Sopron lendületet kapott és 6 pontos előnyre tett szert. Nagy Zoltán időt kért, hogy segítsen csapatának. Az első félidőben a Sopron extra teljesítményt nyújtva 8 pontos előnyt szerzett. A második félidőre összeszedte magát a pesti csapat és ledolgozták a hátrányukat. A soproniak mintha az öltözőben maradtak volna. Csátaljay Gábor időkérését követően nem elsőre, de sikerült magukra találniuk. A záró negyed első 2 és fél percében 7 pontos előnyt tudtak kovácsolni (55:48). Az utolsó 2 percbe 8 pontos soproni vezetéssel léptek be. Nagyon izgalmas véghajrában végül 1 pontos győzelmet aratott a házigazda Sopron csapata.

Csátaljay Gábor (SSI):

„Fantasztikus mérkőzés volt, óriási öröm ez számunkra, köszönjük a szurkolók biztatását, fantasztikus élmény volt!”

Nagy Zoltán (Vasas):

„Egy ilyen meccsen így kikapni nem túl jó érzés, büszke vagyok a csapatomra, gratulálok a Sopronnak, az összteljesítményük alapján megérdemelten lettek bajnokok. Mi is megérdemeltük volna a győzelmet, szomorú befejezés, de jól szerepeltünk.”

Tovább a galériához >>>
Fotó: Fekete Bettina és Palkovits Tamás

Eredményhirdetés

Tovább a galériához >>>
Fotó: Fekete Bettina és Palkovits Tamás