U14 NEMZETI FIÚ SERDÜLŐ BAJNOKSÁG – A DÖNTŐ – 3. NAP

2018. május 24–27. – Sopron, Magyarország

A Döntő csoportjai:

A csoport

  • Szombathelyi SI KA/A
  • Debreceni KA/A
  • Dombóvári KS
  • Zalakerámia ZTE KK/A

B csoport

  • Vasas Akadémia/A
  • MAFC/A
  • Soproni SI KA/A
  • Zsíros Akadémia Kőbánya/A

MAFC/A – Dombóvári Kosársuli KE 98:60

(19:20; 26:12; 29:13; 24:15)
2018.05.26., szombat, 10.00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

Dombóvári kosárral kezdődött a találkozó, majd 2 és fél perc elteltével már 2:9-es vendégvezetésnél kért időt a MAFC. Továbbra sem találta a ritmust Nagy Kriszta csapata, szinte végig a dombóváriak akarata érvényesült. A negyed hajrájában végül 1 pontra zárkóztak a fehér mezesek (19:20). Sokkal rendezettebben kezdte a második negyedet a MAFC, míg a Dombóvár második ötöse mintha a padon maradt volna. A 13. percben érkezett is a vendég időkérés, azonban ez sem segített, továbbra sem találta a ritmust a kék mezes Dombóvár. A félidőre könnyű kosarakkal és helyenként szép játékkal 13 pontos előnyre tett szert a MAFC. A második félidőre teljesen szétesett a Dombóvár, az utolsó 20 percet a MAFC irányította. Könnyű szerzett labdákat és leindításokat követően magabiztos győzelmet arattak.

Nagy Kriszta (MAFC):

„Először is szeretnék gratulálni a csapatomnak! A kezdeti megtorpanás vagy nem lendületes megindulás után, gyönyörű támadójátékkal, nagy szívvel nyertünk, szerintem megérdemelten. Köszönjük a játékot!”

Reizinger Attila (Dombóvár):

„Sajnos csak az első negyedben tudtuk megnehezíteni a MAFC-nak a játékát. Úgy látom, hogy elfáradtunk, fejben, mentálisan, fizikálisan és így sajnos nem tudtuk tartani velük a ritmust. Gratulálok a MAFC-nak a győzelemhez és köszönjük a szurkolóknak, hogy eljöttek szurkolni nekünk! A gyerekeknek is köszönöm a hozzáállást és az akarást!”

Tovább a galériához >>>
Fotó: Fekete Bettina

Zalakerámia ZTE KK/A – Zsíros Akadémia Kőbánya/A 75:52

(25:21; 15:10; 14:8; 18:13)
2018.05.26., szombat, 12.00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

Két hasonló kaliberű csapat mérkőzésével folytatódott a harmadik nap második keresztjátéka. Az első negyed lendületes játékát Hanzséros Alajos időkérése szakította meg. Az időkérést követően 6 pontos előnyre tettek szert a zalaiak. A második negyedben ültek a fehér mezesek középtávoli dobásai, így 9 pontra tudták növelni előnyüket. Tápai Zsolt próbálta rendezni csapata sorait egy időkérés alatt. A negyed végére sem sikerült közelebb férkőzniük a hazai csapathoz. A harmadik játékrészt a Zalaegerszeg uralta és még nagyobb előnyt kovácsolt magának. A záró negyedre teljesen eltűnt a Kőbánya, főlényes győzelmet aratott a ZTE.

Hanzséros Alajos (ZTE):

„Végre egy olyan mérkőzés, amelyen a saját ritmusunkat játszhattuk és lehetőségünk volt végigjátszani a figurákat és nem kellett nagy árat fizetnünk azért sem, hogy minden játékosunk a pályára kerüljön. Gratulálok a csapatnak, az 5. helyért lehetőséget kaptunk.”

Tápai Zsolt (Kőbánya):

„Úgy álltunk hozzá a mérkőzéshez, hogy győzni akarunk, ez a fiúk arcán is látszott. Sajnos menet közben be kellett látnunk, hogy ez ma nem fog menni. Holnap mindent meg fogunk tenni, hogy megszerezzük a 7. helyet. Gratulálunk a Zalaegerszegnek!”

Tovább a galériához >>>
Fotó: Fekete Bettina

Soproni Sportiskola KA/A – Szombathelyi Sportiskola KA/A 78:57

(18:20; 11:15; 21:12; 28:10)
2018.05.26., szombat, 14.00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

Az első elődöntő mérkőzésen a házigazda Sopron és a vasmegyei Szombathely mérkőzött meg egymással. Az első negyedben fej-fej mellett haladva a Szombathelynél volt az előny. Ezt az előnyt a második ötösük növelni tudta, így a félidei pihenőre 6 pontos különbség alakult ki. A második félidőre összeállított soproni ötös letudta dolgozni hátrányát és felzárkóztak 3 pontra. Ebből szikrát kaptak és gyors, összeszedett játékkal már náluk is volt az előny. Az utolsó negyedben összezuhant a Szombathely és ezt kihasználva a hazai csapat meglépett 20 ponttal, ami győzelmet ért.

Csátaljay Gábor (SSI):

„Sajnálom, hogy így alakult az elődöntő párosítása, nagyon szerettünk volna a szombathelyi csapattal döntőt játszani. Úgy érzem hogy a Szombathely tegnap két nagyon kemény meccsen kihajtotta magát és a második félidőre elfáradt, mi pedig frissebbek voltunk, ez jelentette a különbséget. Illetve az hogy első félidőhöz képest a másodikban agresszívabban tudtunk védekezni.
Gratulálok nagyon a csapatomnak, és a szurkolótáborunk eszméletlen volt!”

Váradiné Szarka Ildikó (SZOKA):

„Úgy gondolom hogy az első félidőben fegyelmezetten kosárlabdáztunk, addig támadásban jól teljesítettünk. A második félidőben a Sopron extra játékosait fegyelmezetlenül védtük, támadásban sem abból kosárlabdáztunk, amiből kellett volna…
Gratulálok a Sopronnak, megérdemelten győztek!”

Tovább a galériához >>>
Fotó: Fekete Bettina

Debreceni KA/A – Vasas Akadémia/A 59:60

(20:17; 9:18; 13:8; 17:17)
2018.05.26., szombat, 14.00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

A másik elődöntő mérkőzésre sem lehetett panasz, hiszen mindkét csapat legjobb tudása szerint próbált játszani. Ezt tükrözte az első negyed, szinte végig egál volt az állás, egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól. Elsőként Kovács Balázs kért időt, hogy segítsen csapatának, ami 3 pontos vezetést hozott számukra. A második negyedben a Vasas ledolgozta hátrányát, és át is vette a vezetést egy 6:14-es hajrával (26:31). A második félidőre összekapták magukat a csapatok, hiszen tudták mi a tét ezen a mérkőzésen. A harmadik negyed végére csak 1 ponttal vezetett a vendég csapat. Egy izgalmas végjátékban a Vasas diadalmaskodott, így holnap ők mérkőzhetnek meg az aranyért a házigazda Sopron ellen.

Kovács Balázs (Debrecen):

„Nagyon büszke vagyok a csapatomra, szerintem győzelmet érdemeltünk, a többit pedig nem mondom el.”

Nagy Zoltán (Vasas):

„Nagyon örülünk, hogy jól szerepeltünk és bekerültünk a döntőbe. De persze ennél jobban tudunk kosárlabdázni, de most nagy az öröm. Holnap megpróbálunk méltó ellenfele lenni a Sopronnak és visszavágni a csoportvereségért.”

Tovább a galériához >>>
Fotó: Fekete Bettina