U14 Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság – A Döntő – 2. nap

2018. május 24–27. – Sopron, Magyarország
Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Ady Endre út 5.

A Döntő csoportjai:

A csoport

  • Szombathelyi SI KA/A
  • Debreceni KA/A
  • Dombóvári KS
  • Zalakerámia ZTE KK/A

B csoport

  • Vasas Akadémia/A
  • MAFC/A
  • Soproni SI KA/A
  • Zsíros Akadémia Kőbánya/A

Dombóvári KS – Szombathelyi SI KA/A 70:79

(26:22; 17:22; 18:17; 9:18)
2018.05.25., péntek, 09.00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

A korai kezdés a Szombathelyet jobban megviselte, de az első negyed közepe fele felébredtek és fordítani tudtak az eredményen (12:15). Ez az állás nem sokáig maradt így, hiszen Dombóvár megakarta szerezni első győzelmét és felszívták magukat (18:17). A második negyedre rendezte sorait a SZOKA és egy 12:3-as rohanással máris 5 pontra növelték előnyüket (29:34). A kisebb-nagyobb hibák ellenére egy izgalmas első félidőt játszottak (43:44). A harmadik negyedet pontatlanabbul kezdte a szombathelyi csapat, így egy időkérést követően már a Dombóvárnál volt az előny (59:53). Szombathelyi hajrával a záró negyedre 61:61-es állással indultak a csapatok. A végig kiélezett mérkőzésen a Szombathelynek sikerült győzedelmeskednie.

Reizinger Attila (Dombóvár):

„A szombathelyi csapat ellen mindig nagy kihívás mérkőzni. Úgy gondolom, hogy nagyon tisztességesen helyt álltunk. Óriási gratuláció a dombóvári csapatnak, csak így tovább! Megtiszteltetés ezen a tornán részt venni, úgyhogy nagyon köszönjük a lehetőséget!”

Váradiné Szarka Ildikó (SZOKA):

„Nagyon jó mérkőzést játszottunk, úgy gondolom, hogy mind a két csapat a négy közé kerülésért mindent megtett. Gratulálok a Dombóvár játékához és természetesen gratulálok a fiaimnak.”

Tovább a galériához >>>
Fotó: Fekete Bettina

Debreceni KA/A – Zalakerámia ZTE KK/A 71:64

(21:19; 16:20; 16:18; 18:7)
2018.05.25., péntek, 11.00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

A mai első mérkőzéshez hasonlóan ez a találkozó is szorosan kezdődött. Egyik csapatnak sem sikerült igazán meglépnie. Végül az első negyedet a Debrecen nyerte 21:19-re. Az alacsony szerkezetű Debrecen ellen nem tudta magasságbeli fölényét kihasználni a ZTE. A harmadik negyed második felére 6 pontos különbség alakult ki a két csapat között (51:57). A negyedik negyedet jobban kezdte a Debrecen, 2 perc alatt meg is fordították a mérkőzést (59:58). Az utolsó két percre növelni tudták az előnyüket és ez elegendő lett a győzelemhez.

Kovács Balázs (Debrecen):

„Ismét egy nagyon jó csapat ellen játszottunk. Zalaegerszeggel már találkoztunk, akkor megvertük őket. Szerintem két egyforma tudású csapat küzdött egymással, néha egy kicsit higgadtabbak voltunk a második félidőben, és ezért tudtunk nyerni.”

Hanzséros Alajos (ZTE):

„A hűség városában ismét fejet kell hajtanunk a másik csapat teljesítménye előtt. A Debrecen nem érdemtelenül győzött és mi nagyon nagyot küzdöttünk. Azok, akik a mérkőzés egyes szakaszaiban improvizatívan, változatosan, ügyesen játszottak, sajnos a végére elfáradtak. Szoros mérkőzésen, de vereséget szenvedtünk.”

Tovább a galériához >>>
Fotó: Fekete Bettina

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Soproni SI KA/A 71:58

(21:16; 14:16; 17:14; 19:12)
2018.05.25., péntek, 13.00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

Ez a találkozó mindkét csapat számára tét nélküli volt. Kőbánya meg akarta mutatni, hogy nem véletlenül kerültek be az ország legjobb 8 csapata közé. Az első negyedben jobb teljesítményt is nyújtottak a házigazda Sopronnál. Hiába nyerte a második negyedet a Sopron, így sem sikerült átvenniük a vezetést. A harmadik negyedben növelte előnyét a Kőbánya, így 6 pontos vezetéssel indultak neki az utolsó negyednek. Hiába nyerte meg a mérkőzést a Kőbánya, így is ők végeztek a csoport 4. helyén, míg a Sopron az 1. helyen.

Tápai Zsolt (Kőbánya):

„Mindenki tudta, mit jelent a találkozó, de mivel mi 5 jó meccset jöttünk játszani, így nem foglalkoztunk ezekkel a dolgokkal. Sokszor végre azt a csapatot láttam a pályán, amit egész évben. Gratulálok a Sopronnak és sok sikert a legjobb négyben!”

Csátaljay Gábor (SSI):

„A mai meccsen, ami számunkra tét nélküli volt, próbáltuk pihentetni az eddig sokat játszó játékosokat. Holnap elődöntőt játszunk, s innentől kezdve ezen a tornán minden perc ajándék.”

Tovább a galériához >>>
Fotó: Fekete Bettina és Palkovits Tamás

Vasas Akadémia/A – MAFC/A 107:74

(18:20; 31:25; 31:15; 27:14)
2018.05.25., péntek, 15.00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

Mindkét csapat tudta, hogy nagy a tét. A legjobb négybe jutás. Pontatlanabbul kezdett a MAFC, így nehezebb dolga volt az első negyedben, de feltámadtak poraikból és át is vették a vezetést. A második negyed kiélezettebb volt, de a Vasas sokkal eredményesebb volt büntető dobásokban. A félidei pihenőre 49:45-ös állással mentek a csapatok. A második félidőben a Vasas egy nagyot hajrázott és óriási előnyt szerzett a MAFC ellen. Ezt sikerült megtartaniuk a meccs végén, így ők jutottak be a legjobb négybe.

Nagy Zoltán (Vasas):

„Elkeseredettek voltunk a tegnapi soproni vereség miatt. Tudtuk, hogy nagy a tét, a legjobb négybe jutás. Az első félidő nehezebben indult, de a második félidőben nagyot hajráztak a srácok. Gratulálok a fiaimnak!”

Nagy Kriszta (MAFC):

„Két jó csapat játszott egymás ellen. A támadásaink nagyon statikusak voltak, ezáltal keveset is dobtunk be, ami miatt nagy különbség alakult ki.”

Tovább a galériához >>>
Fotó: Fekete Bettina

Zalakerámia ZTE KK/A – Dombóvári KS 72:66

(23:23; 18:8; 11:22; 20:13)
2018.05.25., péntek, 17.00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

Egy szoros kezdés után sikerült meglépni a Zalaegerszegnek az első félidőben. A második félidő kiegyensúlyozottabban ment le. Dombóvár felállt a padlóról és megmutatta mire képes. Izgalmas véghajrában a ZTE tudott győzedelmeskedni.

Hanzséros Alajos (ZTE):

„Két dunántúli csapat mérkőzött meg egymással. A szezon során többször találkoztunk egymással. Eddig nekik sikerült nyerniük, most végre nekünk is.”

Reizinger Attila (Dombóvár):

„Gratulálok a fiaimnak, a második félidei feltámadásunkra. Nagyot harcoltak, nagy lelkesedéssel. A szezon alatt ez volt a 3. mérkőzésünk egymás ellen, most a Zalaegerszegé lett a győzelem, gratulálok nekik!”

Tovább a galériához >>>
Fotó: Fekete Bettina

Szombathelyi SI KA/A – Debreceni KA/A 63:76

(16:24, 19:10, 17:21, 11:21)
2018.05.25., péntek, 19.00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

A nap utolsó mérkőzésén a csoport elsőség volt a tét. A debreceniek kezdték higgadtabban a találkozót, 2 perc elteltével már 0:8-ra vezettek. Nem adta azonban könnyen magát a Szombathely, a negyed közepére 8:11-re zárkóztak. Kovács Balázs időkérését követően újra sebességet váltottak a debreceni fiúk, így a negyed 8 pontos vezetésükkel zárult.
Kevés kosárral, de annál több hibával folytatódott a 2. negyed. Mindkét csapat játékát sok eladott labda és rontott dobás jellemezte. A 15. percre felébredt a Szombathely, és 25:25-ös állásnál ismét Kovács Balázs kért időt. A félidő végül 35:34-es hazai vezetéssel zárult.
A 27. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, általában minden szombathelyi kosárra érkezett debreceni válasz. Aztán a 3. negyed második felében megrázta magát a sötét mezes Debrecen, úgy tűnt ellépnek ellenfelüktől, azonban küzdöttek becsülettel a Váradiné Szarka Ildikó fiai is, így negyed 52:55-ös vendég vezetést hozott.
Az utolsó negyedben felőrölte a szombathelyi védelmet Debrecen. Ismét sok hibával játszottak a fehér mezesek, amit most jól kihasznált a Kovács legénység, így ha helyenként döcögős játékkal is, de magabiztos győzelmet arattak.

Váradiné Szarka Ildikó (Szombathely):

Sajnos nyilatkozat nem készült.

Kovács Balázs (Debrecen):

Sajnos nyilatkozat nem készült.

Tovább a galériához >>>
Fotó: Fekete Bettina