U14 Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság – A Döntő – 1. nap

2018. május 24–27. – Sopron, Magyarország

A Döntő csoportjai:

A csoport

  • Szombathelyi SI KA/A
  • Debreceni KA/A
  • Dombóvári KS
  • Zalakerámia ZTE KK/A

B csoport

  • Vasas Akadémia/A
  • MAFC/A
  • Soproni SI KA/A
  • Zsíros Akadémia Kőbánya/A

MAFC/A – Soproni SI KA/A 75:91

(19:28; 15:25; 14:23; 23:19)
2018.05.24., csütörtök, 09.00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

A Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság Döntőjének nyitómérkőzésén a házigazda Sopron a MAFC csapatával mérkőzött meg. Az első negyed feléig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a Sopron jobban kezdett, így az első negyed végén az állás 28:19 volt a Sopron javára. A második negyedben a MAFC próbálta tartani a lépést a házigazdával és sikerült közelebb jönniük (34:28). Soproni időkérést követően ismét 10 pont lett a különbség a két csapat között. A félidőben az állás 53:34 volt a Sopronnak. A harmadik negyedben növelni tudta előnyét a Sopron, ezáltal 76:48 lett az állás. A negyedik negyedben a MAFC 15:6-os hajrájával közelebb tudott lépni, de ez is kevés volt a fordításhoz, így a meccset a Sopron nyerte 95:71-re.

Nagy Kriszta (MAFC):

Sajnos nem nyilatkozott a mérkőzésről.

Csátaljay Gábor (SSI KA):

„Nagyon akartuk ezt a győzelmet, tudtuk, hogy a négy közé jutás szempontjából nagyon fontos meccs lesz, ezért a fiúk úgyis jöttek ki a pályára, hogy mindent megtesznek a győzelemért. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk.”

Tovább a galériához >>>
Fotó: Fekete Bettina és Palkovits Tamás

Vasas Akadémia/A – Zsíros Akadémia Kőbánya/A 67:51

(10:7; 12:19; 20:8; 25:17)
2018.05.24., csütörtök, 11.00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

A második mérkőzésen két fővárosi csapat mérkőzött meg. Az első negyed végig kiélezett volt, csak 3 pontos különbséggel tudott vezetni a Vasas. A második negyed az elsőhöz hasonlóan szoros volt, de a Kőbánya átvette a vezetést, így a félidőben 22:26-re vezettek. A harmadik negyedben ismét átvette a vezetést a Vasas és egy hajrával növelni tudta azt (42:34). A záró negyedben már nem tudott közelebb férkőzni a Kőbánya, így a mérkőzés végeredménye 67:51 lett a Vasas javára.

Nagy Zoltán (Vasas):

„Kicsit megzavartak minket a körülmények, hogy a meccs megszakadt és a srácok is elkezdtek izgulni. Szerintem a második félidőben megérdemelten nyertünk, és várjuk a folytatást.”

Tápai Zsolt (Kőbánya):

„Az első félidőben pontatlanul, de nagy elánnal kosárlabdáztunk. A másodikban összedőlt a védekezésünk és sajnos támadásban is elfogyott az ötlet. Nem lógatjuk az orrunkat, estére megfrissülünk. Gratulálok a Vasasnak, megérdemelten nyertek.”

Tovább a galériához >>>
Fotó: Fekete Bettina

Szombathelyi SI KA/A – Zalakerámia ZTE KK/A 87:78

(26:18; 21:16; 25:22; 15:22)
2018.05.24., csütörtök, 13.00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

Az A csoport első mérkőzését a Szombathely és Zalaegerszeg csapata játszotta. A vasiak jobban kezdték az első negyedet, de jól tartotta magát a ZTE (26:18). A második negyedben próbált felzárkózni a Zalaegerszeg, de nem sikerült nekik. Tovább növelte előnyét a SZOKA, így a félidőre 47:34-es állással mehettek pihenni. A második félidőre felszívta magát a ZTE és közelebb férkőzött a Szombathelyhez. Hiába nyerték meg a negyedik negyedet, ez sem volt elegendő a győzelemhez.

Váradiné Szarka Ildikó (SZOKA):

„Küzdelmes mérkőzés volt, az elején fegyelmezettebben játszottunk mint a végén, de úgy érzem, hogy megérdemeltük a győzelmet, és gratulálok az ellenfél csapatának.”

Hanzséros Alajos (ZTE):

„Gratulálunk Szombathelynek a győzelemért, mi pedig legközelebb remélem szerencsésebbek leszünk.”

Tovább a galériához >>>
Fotó: Fekete Bettina

Debreceni KA/A – Dombóvári KS 80:68

(21:21; 22:13; 23:13; 14:21)
2018.05.24., csütörtök, 15.00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

Egy jó iramú, szoros első negyedet követően a Debrecen meg tudott lépni a Dombóvártól. A félidei pihenésre 43:34-es debreceni előny született. A második félidőt gyengébben kezdte a Dombóvár, 19 pontos előnyre tett szert a Debrecen (66:47). Magabiztosan szerezte meg első győzelmét Kovács Balázs csapata.

Kovács Balázs (Debrecen):

„Igazi első mérkőzés volt: kapkodtunk, idegesek voltunk. Volt két kiemelkedő teljesítményű játékosunk, akik nagyon jól teljesítettek, így értékes győzelmet arattunk egy nagyon szervezett és jó csapat ellen.”

Reizinger Attila (Dombóvár):

„Sajnos nem erre számítottunk. Kikaptunk egy igen agresszív védekezésű csapat ellen, gratulálunk is a győzelemhez. Kicsit enerváltan játszottunk, sok jó lehetőséget elszalasztottunk, így alakult, nem szabad senkire fogni, köszönjük a lehetőséget.”

Tovább a galériához >>>
Fotó: Fekete Bettina

Ünnepélyes megnyitó

2018.05.24., csütörtök, 16.40 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok

Tovább a galériához >>>
Fotó: Fekete Bettina és Palkovits Tamás

MAFC/A – Zsíros Akadémia Kőbánya/A 89:68

(23:12; 29:16; 19:20; 18:20)
2018.05.24., csütörtök, 17.30 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

A sok eladott labda ellenére, jól tartotta magát a Kőbánya az első negyedben (23:12). A második negyedre sem sikerült felébrednie a Darazsaknak, több, mint 20 pontos előnyre tett szert a jól játszó MAFC együttese. A harmadik játékrészre feltámadt a Kőbánya, de ez is kevésnek bizonyult. Magabiztosan megszerezte első győzelmét a MAFC.

Nagy Kriszta (MAFC):

„Először is gratulálok a saját csapatomnak. A délelőtti mérkőzésen motiválatlanok voltunk, de most tiszta tűz volt a csapat, kitette szívét, lelkét a győzelemért. Helyenként gyönyörű játékkal és szép védekezéssel.”

Tápai Zsolt (Kőbánya):

„Sajnos azzal kell kezdenem, hogy a játékvezetés színvonala méltatlan volt a döntőhöz. Ami pedig minket illet, frissülést ígértem, ezt a mérkőzés bizonyos szakaszaiban tapasztaltam, de sajnos ahhoz, hogy nyerjünk sokkal pontosabb kosárlabdát kell játszani. Ismét kihajtottuk magunkat, dicséret illeti a srácokat. Holnap reméljük egy nagyon jó hangulatú derbit játszunk a hazaiakkal!”

Tovább a galériához >>>
Fotó: Fekete Bettina

Soproni SI KA/A – Vasas Akadémia/A 67:64

(15:16; 10:13; 22:24; 20:11)
2018.05.24., csütörtök, 19.30 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

Az első nap utolsó mérkőzésén a 2 perces kosárcsendet a Sopron törte meg. A két csapat kiegyensúlyozottan játszott. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett 1-2 ponttal. Pontatlanul kezdte a második félidőt a hazai csapat, de tudtak javítani a teljesítményükön. Pár perccel a vége előtt, egy extra játékkal átvette a vezetést a Sopron és végül ők hagyták el győztesen a parkettet.

Csátaljay Gábor (SSI KA):

„Nagyon sok hibával játszottunk, sok büntetőt hagytunk ki, de végig küzdöttünk a győzelemért. A mai két győzelmünk azt jelenti, hogy a holnapi meccs eredményétől függetlenül csoportelsők vagyunk. Gratulálok a csapatunknak.”

Nagy Zoltán (Vasas):

„Nem érdemeltünk vereséget, a végén nem volt egy kicsit szerencsénk. A fontos kosarakat a Sopron dobta. A tornán játszunk tovább. Gratulálunk a soproniaknak.”

Tovább a galériához >>>
Fotó: Fekete Bettina és Palkovits Tamás