U13 – III. Szentpáli Bence Emléktorna – Pécs

 

Megtisztelő meghívást kaptunk a a Rátgéber Akadémiától. Az U13-as csapatot meghívták a III. Szentpáli Bence Emléktornára. A nívós tornán még a MAFC és a Honvéd U13-as csapata vett részt. A csapat végül a 4. helyet szerezte meg!

 

 

A felkészülésünk a tornára nem volt zökkenőmentes, hisz a héten csak pénteken tudtunk 10 fővel edzeni, addig 5-6 fővel készültünk, mert sok volt a hiányzónk. A tornára is az U14-es csapattól kaptunk segítséget, 3 játékos Hawkins Tamás, Janics Botond és Pavisa Kornél vállalta az utazást és a játékot, amit ezúton is köszönünk!

Az első mérkőzést a Honvéd csapata ellen játszotta le a mixelt csapatunk
Soproni Sportiskola KA- Budapesti Honvéd SE 46-86 (14-19, 10-22, 14-14, 8-31)

Dobók.
Csendes Dávid 5, Horváth Zsolt, Szabdavári Ákos, Németh Vilmos 1, Hawkins Tamás 4, Janics Botond 4, Kerling Barnabás 2, Janzsó Olivér 8, Horváth Botond 4, Varga Gergő 2, Németh-Hajnal Csongor 8, Pavisa Kornél 8

A páratlan negyedekben tudtunk méltó ellenfelei lenni az ellenfelünknek! A többi játákrészben sajnos nem sikerült kell energiákat mozgósítani és így alapvető hibákat vétettünk. A sok eladott labda és. kihagyott ziccereink okozták ezt a nagyarányú vereséget.

 

 

Második mérkőzésünket a hazai Rátgéber Akadémia csapata ellen vívtuk meg!

Soproni Sportiskola KA – NKA Pécs 53-119 (15-29, 16-33, 8-25, 14-32

Dobók.
Csendes Dávid 10, Horváth Zsolt 2, Szabdavári Ákos, Németh Vilmos 6, Hawkins Tamás 10, Janics Botond 1, Kerling Barnabás 2, Janzsó Olivér 7, Horváth Botond 4, Varga Gergő 4, Németh-Hajnal Csongor 2, Pavisa Kornél 5

Az ellenfelünk is egy mixelt csapat volt, bár ők inkább a 2009-es korosztály déli országrész válogatott játékosait vonultatták fel. Mi mégsem felemelt kézzel érkeztünk a mérőzésre, ezen a meccsen már voltak jelek arra, hogy szeretnénk tudatosan játszani. A sok eladott labda a kapkodásunkból akadt és a figyelmetlenségből. Észrevettük a helyzeteket, de vagy nem volt meg a futás hozzá vagy a passz volt túl erős vagy gyenge.

 

 

A harmadik mérkőzést viszonylag korán 12 órával az esti meccs után játszottuk le. Az tudtuk, hogy a reggeli mérkőzések meglepetéseket tudnak okozni, és mi ezt szerettük volna kihasználni. Sikerült!

MAFC- Soproni Sportiskola KA 57-47 (17-18, 13-9, 16-10, 11-10)

Dobók.
Csendes Dávid 10, Horváth Zsolt, Szabdavári Ákos, Németh Vilmos 4, Hawkins Tamás 6, Janics Botond 6, Kerling Barnabás , Janzsó Olivér 9, Horváth Botond 2, Varga Gergő 2, Németh-Hajnal Csongor 2, Pavisa Kornél 6

A meglepetés erejével élve és sikerült a fejekben is rendet tenni, ennek megfelelően az első negyedet megnyertük. A második negyedben is egálban voltunk azzal a csapattal, akik a Honvédot megverték, és a pécsi gárdával szoros mérkőzést játszottak, vagyis az előző két mérkőzés eredménye nem biztos, hogy tükrözi a csapatok közti különbséget.
A harmadik negyedben sajnos sérülés miatt kiállt Hawkins Tomi, de így is végig szoros küzdelem volt a pályán. A sok eladott labda lépéshibából, figyelmetlenségből és az 1-1 védelem hiánya 1-2 percekre megpecsételte a mérkőzés végeredményét.
Ezért a mérkőzésért érdemes volt elutazni, szépen harcoltak, küzdöttek egymásért a srácok! Ebből tanulunk és remélem, hogy mindenki profitálhat ebből!

A torna All-Star ötösbe a csapatból Csendes Dávid került be, megérdemelten, hisz a szíve mindig a helyén van és nem féltve saját magát vetődik minden labdáért!

 

 

Gratulálunk Neki és az egész csapatnak!!
Köszönjük a meghívást! 🙂
Kellemes Ünnepeket!

Hajrá Sopron!
Hajrá SSKA!