Tapasztalatokat gyűjtöttünk (EYBL U15)

European Youth Basketball League – Central European Division U15, Budaörs

A Soproni Sportiskola első alkalommal vehet részt az EYBL küzdelmeiben. A Közép Európai U15 Divízióban 9 csapat szerepel, akik két forduló alatt, körmérkőzéses rendszerben mérik össze tudásukat. Az első fordulónak február 6-8-ig Budaörs adott otthont, a második fordulót március elején egyesületünk rendezi meg.
Az U15 korosztály küzdelmeibe volt lehetőségünk bekapcsolódni az idei EYBL sorozatban. Bár a 2001-es születésű csapatunkban létszámban nagyon kevesen vagyunk, mégis úgy gondoltuk, hogy megméretjük magunkat nemzetközi színtéren, mert ez remek lehetőség a tanulásra, fejlődésre. A kertben 8 serdülő korú, vagyis a többi csapat játékosainál legalább egy évvel fiatalabb játékossal vágtunk neki a tornának. A korkülönbség a technikai tudásban, képzettségben nem látszott meg, testmagasságban és testfelépítésben annál inkább.

Soproni Sportiskola – USK Prague 59:79

(15:18, 15:23, 13:13, 16:25)
2016. február 6.  szombat, 14:00 – Budaőrs
Részletek >>>

SSI: Horváth 16, Csátaljay 2, Gászner 10, Bella 12, Schöll 8. Cserék: Simon 2, Tabajdi 6, Heiszenberger 3, Stilling, Graf, Hajnal.

Csátaljay Gábor:

„Első mérkőzésünket a nagyon jó szerkezetű prágai csapat ellen játszottuk. Bátran kezdtünk, lendületes, gyors játékunkkal tartottuk a lépést a magassági fölényben levő ellenfelünkkel. A védőlepettanók megszerzésével azonban végig problémánk volt. Hiába küldöttünk, birkóztunk a palánk alatt, a hiányzó centimétereket nem sikerült kompenzálnunk. Ellenfelünk 32 támadó lepattanót szerzett a mérkőzés folyamán. Ennek ellenére a harmadik negyedben még 10 pontnál kisebb különbség volt a csapatok között. Óriási akarattal és lelkesedéssel, igazi csapatként játszottunk, egy pillanatra sem adtuk fel a mérkőzést, a fiúk élvezték a játékot! Az USK Prága megérdemelten nyert, de a mi csapatunk játékát is dicséret illeti!”

MBA Prievidza – Soproni Sportiskola 78:67

(16:9, 17:17, 18:17, 15:23, 12:1)
2016. február 7.  vasárnap, 9:30 – Budaőrs
Részletek >>>

SSI: Horváth 10, Csátaljay 16, Gászner 17, Bella 5, Schöll 10. Cserék: Simon 2, Tabajdi 5, Heiszenberger 2, Stilling.

Csátaljay Gábor:

„Második mérkőzésünkön a tornát négy győzelemmel, vereség nélkül záró szlovák Prievidzával találkoztunk, és csak óriási csatában, a hosszabbításban maradtunk alul. Az első negyedben gondot okozott a magas játékosuk őrzése, aki egyébként a négy mérkőzés alatt 25 pontot és 25 lepattanót szerzett átlagban. A második és harmadik negyed kiegyenlítet játékot hozott, feljavult a védekezésünk és a szerzett labdákból több szép gyorsindításos kosarat szereztünk. A negyedik negyedben ellenfelünk végig a legjobb játékosát próbálta helyzetbe hozni a palánk alatt. Ezekben a szituációkban nagyon jól segítettünk egymásnak, többször már a bejátszásokat megszereztük. Támadásban a betöréseink eredményesek voltak és a büntetőket is jó százalékkal dobtuk. Átvettük a mérkőzés irányítását és 25 másodperccel a vége előtt Bella Ádám hárompontosával már három pontos előnyünk volt! Rutintalanságunknak is köszönhetően, az ellenfél centere szerencsés körülmények között, egy palánkos hárompontossal egyenlített. A hosszabbításban már nem sikerült megismételni a rendes játékidőben mutatott kiváló játékunkat, így nem sikerült a bravúr.”

Soproni Sportiskola – Újpest MT 48:89

(18:23, 11:21, 12:23, 7:22)
2016. február 8.  hétfő, 11:00 – Budaőrs
Részletek >>>

SSI: Horváth 14, Csátaljay 10, Gászner 5, Bella 4, Schöll 5. Cserék: Simon, Tabajdi 4, Heiszenberger 6, Stilling, Graf, Hajnal.

Csátaljay Gábor:

„Három budapesti csapat legjobb játékosait felvonultató ellenfelünk agresszív védekezése nem ízlett nekünk és a saját palánkunk alatt az egy-egy elleni védekezéssel is voltak problémáink. Az első pár percben 10 pont feletti hátrányba kerültünk, de a negyed végére rendezni tudtuk a sorainkat és visszajöttünk a mérkőzésbe. Ekkor újpesti edzőkollégám zónavédekezésre váltott, amin 30 percen keresztül nem is változtatott. A három játékos kivételével serdülő korú csapatunk nem találta a területvédekezés ellenszerét (nem csoda, hiszen saját korosztályukban ez nem megengedett). Ellenfelünk védekezésváltása azonban nem magyarázat a bátortalan játékunkra és a 29 eladott labdára. Ez egy olyan mérkőzés volt, amit gyorsan el kell felejteni.”

BK Lokomotiva Sered – Soproni Sportiskola 57:47

(11:10, 24:7, 12:14, 10:16)
2016. február 8.  hétfő, 17:00 – Budaőrs
Részletek >>>

SSI: Horváth 5, Csátaljay 2, Gászner 9, Bella 20, Schöll 6. Cserék: Simon, Tabajdi, Heiszenberger, Stilling 5.

Csátaljay Gábor:

„Az utolsó nap második mérkőzésén újra egy szlovák ellenféllel játszottunk. A kiegyenlített első negyed után a második 10 percben rengeteget hibáztunk. A fáradtság számlájára is írható, hogy ismét előnyt adtunk ellenfelünknek. A nagyszünetben sikerült rendet tenni a fejekben, a második félidőben sokkal agresszívebben védekeztünk, egész pályán letámadtunk. A második félidőt 8 ponttal megnyertük, de ezzel csak csökkenteni tudtuk a hátrányunkat. Nagy kár a második negyed gyenge játékáért, mert egy verhető ellenféltől szenvedtünk vereséget.”

20160206-08_U15_EYBL