Szakmai összefoglaló az olaszországi eredményekről

2019. január elején két csapatunk is Olaszországban járt, ahol nemzetközi tornákon vettek részt. Az edzőket kérdeztük az ott szerzett tapasztalatokról, eredményekről.

U13 Winter Tournament 2019

Csátaljay Gábor vezetőedző és Bali Ádám másodedző összefoglalója:

„2019. január 2–7 között a perugiai Basket Academy megívásának tettünk eleget a 2019-es Winter Tournamenten az U13-as, vagyis a 2006-os születésű csapattal.
A szállás, a szervezők hozzáállása fantasztikus volt, mindenben óriásai segítségünkre voltak. A tornán hasonló magasságú csapatokkal mérkőztünk meg, az első két mérkőzésen az agresszív védekezés és a jobb technikai tudás könnyű mérkőzéseket hozott. A harmadik mérkőzésen már egy fizikálisabb védekezést képviselő csapat ellen játszottunk, és itt érezhettük meg, hogy fizikálisan sokkal előrébb kell lépnünk, ám küzdésben nagyot léptek előre a srácok, volt tartás és akarat hátrányban is.
A harmadik helyért úgy jöttek ki a pályára a srácok, hogy ott nem lehet más a végkimenetele a mérkőzésnek, mint soproni siker. Ez a hozzáállás kifizetődő volt, és bízunk benne, hogy ez a magyar bajnokságban is megmarad.
A tornát hasznosnak találtuk és pozitívan emlékszünk majd vissza ezekre az élményekre!”

További információk: http://sopronisportiskola.hu/2019-01-3-6-u13-ba-tournament-perugia/

U12 In.To.Rome 2019

Barlai Tamás vezetőedző és Doncsecs Kitti másodedző összefoglalója:

„Idén harmadik alkalommal vehettünk részt az In.To.Rome elnevezésű tornán január 3–7. között Rómában. Most is, mint évben, szép emlékekkel térhettünk haza. A torna idén keményebb és küzdelmesebb volt számunkra, mint az ezt megelőző években. Ez az eredményünkön is meglátszott: 8 csapatból a 7. helyen végeztünk végül, de mindenképpen pozitívan értékelném a mérkőzéseket. Sokkal keményebb, sokkal fizikálisabb volt a játék, mint amihez hozzá vagyunk szokva. Viszont folyamatosan jobban és jobban teljesítettünk. Ha még játszottunk volna 3-4 mérkőzést, még több mindenben tudtunk volna profitálni ebből a fajta játékból.
Az öt nap arra is nagyon jó volt, hogy a csapat még inkább összekovácsolódjon. Ezt mi is próbáltuk különböző programokkal elősegíteni. A városi közlekedést meg kell szokni, talán ez az egy dolog, ami nekünk szokatlan volt. Többször sikerült Rómában sétálnunk és nagyon szép helyeket láttunk. A srácok is vevők voltak erre, külön tetszett nekik, hogy hirdettünk egy versenyt, amikor is velünk edzőkkel készíthettek saját elgondolású selfie-ket.
Azt gondolom, hogy minden tekintetben hasznos túrát zártunk, a játékunk is tudott erősödni és a út csapatépítő része is jól sikerült.”

További információk: http://sopronisportiskola.hu/20190104-06_u12_in-to-rome-x/