Sportiskolások egy csónakban

Egész évben egy irányba tart a Soproni Sportiskola szakembereinek képzeletbeli hajója. Aztán minden nyáron igazi csónakba ülnek és a gyakorlatban is megvalósítják: egyszerre húznak az evezőkkel. Doncsecs Kitti mesélt az idei csapatépítő raftingról.

– Immár harmadik éve rendeztük meg a csapatépítő raftingot a sportiskola berkein belül. Mindig az alapozási időszak elejére időzítjük a túrát, véleményem szerint ez nagyon fontos. Így a szezon kezdetére már nemcsak az akadémiás csapatoknál, de az edzők és stábtagoknál is kialakul a kohézió – világította meg a hátteret a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia edzője, Doncsecs Kitti. Tehát ami a felületes szemlélő számára egy jó buli, az valójában körültekintően és tudatosan szervezett csapatépítő térning.

– A közös rafting a bajnoki mérkőzések után a leginkább várt esemény számomra. Hiszen mindig jól érezzük magunkat, s a túra végére jobban meg is ismerjük egymást. Talán, ha röviden összefoglalom, hogyis zajlik egy ilyen raftingtúra, akkor a kétkedők is beláthatják, nem a levegőbe beszélek. Lényegében egy gumicsónakba ülve, egymás tempóját összehangolva evezünk sziklák, ágak és hullámok közt a Salza folyón. A tíz fokos vízből időnként kimentjük egymást, ami egyáltalán nem egyszerű mutatvány, az ingatag csónak, a zubogó víz ugyanis ellenünk dolgozik. Miközben ráadásul az evezőlapátokat szinte már a saját épségünknél is jobban féltjük. Mi ez, ha nem csapatmunka és összetartás? – mesél az emlékeken mosolyogva Kitti.

A festői szépségű ausztriai falu, Palfau más élményeket is tartogatott a soproniaknak; a második napot túrázással zárták, megnézték a környékbeli vízeséseket is. Doncsecs Kitti a kötetlenebb esti grillezésről is szót ejtett, ahol a rafting “túlélői” már felszabadultan beszélgettek; egymással, egymásról s persze a kosárlabdáról és a sportiskoláról. Az új kollégák már a tapasztaltakkal együtt búcsúztak a Salza folyó völgyétől: jövőre, veletek, ugyanitt…!

Idén rendhagyó .

Mindent összegezve, részemről . Jò hangulatban jò társasággal eltöltött idő, ami a Sportiskola közös célját is szolgája.

Kitti Doncsecs