Prágai beszámoló

Gyermek (U12) csapatunk 2016. március 9–13. között Prágában vett rész hatcsapatos nemzetközi tornán, ahol, cseh, lengyel és szlovák ellenfelekkel mérkőztek meg. 

Soproni Sportiskola – Kormoran Sierakow 66:36

SSI dobók: Meszlényi 22, Csendes 14, Nyikos 13, Pintér 6, Németh 4, Rádonyi 4, Pallag 2, Iván 1, Csátaljay, Keller, Varga, Böröcz.

Victoria Zilina – Soproni Sportiskola 40:63

SSI dobók: Meszlényi 15, Csendes 12, Nyikos 10, Pintér 8, Rádonyi 5, Keller 4, Böröcz 4, Németh 4, Pallag 1, Csátaljay, Varga, Iván.

Barlai Tamás:

„Az első napon két meccsünk volt. Mivel előző este érkeztünk, talán frissebben mozogtunk mint az ellenfeleink. A srácok jó ritmusban kosaraztak, nagyon szép dolgokat mutattak a pályán. Jól védekeztünk és a befejezésekkel sem volt gond.”

Sokol Prazsky – Soproni Sportiskola 46:36

SSI dobók: Meszlényi 9, Csendes 9, Iván 7, Nyikos 5, Rádonyi 4, Pintér 1, Németh 1, Pallag, Böröcz, Csátaljay, Varga, Keller.

Sokol Pisek – Soproni Sportiskola 69:53

SSI dobók: Meszlényi 15, Csendes 11, Keller 8, Nyikos 5, Németh 4, Rádonyi 3, Pintér 2, Böröcz 2, Iván 2, Csátaljay 1, Varga, Pallag.

Barlai Tamás:

„A második napon fáradtabban mozogtunk és a reggeli meccsen olyan kemény védekezést kaptunk, amivel nem sokszor találkoztak eddig a srácok. Ennek ellenére végig próbálták azt játszani, amit tudnak, de most nem sikerült a magunk javára fordítani a meccset. A délutáni mérkőzésen szinte végig futottunk az eredmény után és a fáradtság is figyelmetlenségeket okozott, ennek sok eladott labda és kimaradt dobás lett az eredménye. Összességében a második napunkat a küzdelem jellemezte, voltak szép akciók, de inkább a hibák jellemezték mérkőzéseinket. Este még egy ügyességi verseny volt, most a csapat minden tagja részt vett a zicceres és dobóversenyben és volt büntető dobás is. Itt is szépen teljesítettek a fiúk és élvezték is a versenyeket.”

Snakes Ostrava – Soproni Sportiskola 47:45

SSI dobók: Meszlényi 20, Rádonyi 5, Iván 5, Nyikos 4, Csátaljay 3, Csendes 3, Varga 2, Németh 2, Böröcz 1, Pintér, Keller, Pallag.

Barlai Tamás:

„A harmadik és egyben utolsó napon nagyon korán játszottunk, ami meg is látszott mind a két csapat meccs eleji teljesítményén. Itt inkább a hibák és a küzdelem voltak a jellemzőek. A harmadik negyedben nagyon fáradtan mozogtunk és ezt ki is használta az ellenfél és 10 pont fölé vitte a különbséget. Majd a negyedik negyedben számunkra a torna talán legjobbja következett. Támadásban is eredményesek voltak a fiúk, de főleg a védekezés volt az, ami miatt lehetőségünk volt a végén támadni az egyenlítésért. Sajnos ez nem jött össze, de megmutatták a srácok, hogy tudnak kemények is lenni.

A tornánkat több jó egyéni teljesítmény jellemezte, volt, aki védekezésben, volt, aki támadásban tudott hozzátenni a csapatunk játékához. Minden meccsen megválasztották a csapatok legjobbjait, nálunk Nyikos Barnabás, Pintér Gergő, Csátaljay Péter, Csendes Péter és Meszlényi Róbert lettek ezek. Ezen kívül Nyikos Barnabás bekerült a torna All-Star csapatába is.
Ez alatt a három nap alatt is sokat fejlődtek a gyerekek és olyan dolgokat tapasztalhattak meg a pályán, ami később a hasznukra válik majd a további mérkőzéseik során. Mindenki kivette a részét a csapat teljesítményéből, hozzá tudott tenni a szereplésünkhöz. Végül az Ostravától elszenvedett vereség miatt „csak” a 4.helyet szereztük meg, de nincs okunk szomorkodni, hiszen ezek a tornák a fejlődést és a gyakorlást szolgálják. Büszke vagyok a srácokra, hogy ezt a teljesítményt nyújtották egy ilyen rangos tornán és ilyen erős ellenfelekkel szemben.”

Tovább a galériához >>>