ORSZÁGOS DÖNTŐBEN A SERDÜLŐK!

Fiú Serdülő Bajnokság – Országos Főtábla IV. – C csoport

Az elmúlt hétvégén – 2017. május 7-8. – egyesületünk rendezte meg az Országos Serdülő Bajnokság IV. főtábla fordulóját, melynek tétje, a nyolcas döntőbe kerülés volt. Fiaink teljesítették a célt, két hét múlva ott lesznek a legjobbak között. A mérkőzésekről, Bali Ádám edző nyilatkozik.

Szombathelyi Kosárlabda Akadémia/A – Soproni Sportiskola/A 71:70

2016.05.07. szombat, 12:45 – Sopron, Novomatic Aréna
Részletek >>>

SSI: Meszlényi 2, Csendes 6, Schöll 9, Balogh, Bella 11, Simon, Tabajdi 6, Kemény 2, Vámosi 1, Gászner 16, Hajnal 1, Csátaljay 18.

Bali Ádám:

„Az első mérkőzésünket a nagy rivális, Szombathelyi KA/A csapata ellen játszottuk.
Parázs hangulatban, pontatlanul kezdett a csapatunk. A Szombathelyi alakulat az első percekben meglépett, és egy időkérés után kezdett feléledni a hazai csapat és 4 pontra feljöttünk. A soproni játékosok a mérkőzés első félidejében inkább a játékvezetéssel törődtek és nem azzal, amivel ténylegesen kellene, magával a játékkal. A második negyedet szintén idegesen, kapkodva kezdtük és a ziccerek maradtak ki sorra. A félidőbe 4 pontos hátránnyal mentünk.
A második félidőben mi jöttünk ki korábban az öltözőből és a 4 pontos hátrányt gyorsan ledolgoztuk majd egy 5-7 pontos előnyt építettünk ki. Az egész második félidőben tartottuk ezt az 5 pontos előnyünket, de a védekezésünk még mindig nem állt össze. Az utolsó percben elvesztettük az irányítást a mérkőzés felett, buta faultokat ütöttünk be és nem zártunk ki és 1 pontos vereséget szenvedtünk.”

Soproni Sportiskola/A – SZEDEÁK/A 65:53

2016.05.07. szombat, 17:00 – Sopron, Novomatic Aréna
Részletek >>>

SSI: Meszlényi, Csendes, Schöll 8, Balogh, Bella 5, Kertész 3, Simon 2, Tabajdi 7, Vámosi 9, Gászner 16, Hajnal, Csátaljay 15/3.

Bali Ádám:

„A szombati nap 2. mérkőzését a délelőtt magabiztos győzelmet arató Szeged város csapata ellen vívtuk. Ez a mérkőzés számunkra élet-halál harcot jelentett, ha nyerünk, megmarad még az esély a döntőbe jutásért.
Magabiztosan, tudatosan játszva az előző mérkőzéseken elkövetett hibákat nagyjából javítva sikerült egy 14 pontos előnyt kiépíteni az első negyedben. Csátaljay Barnát 1-1-ben nem igazán tudták tartani, Tabajdi Tege és Bella Ádám palánk alatt domináltak ebben a játékrészben. Mindenki szépen játszott, Hajnal Kristóf nagyon szépen védekezett a Szeged legjobb játékosán és a mezőny egyik legfiatalbb játékosa Meszlényi Robesz is megvillant egy-egy szép csellel és a jó védekezésével. Vámosi Dávid szép támadó pattanókat szedett, ennek köszönhető a 22 pontos előny az első félidő végén.
A második félidőben tovább folytattuk a jó játékainkat, mindenki szépen hozzá tudta tenni a maga szép megmozdulásait a mérkőzésen. Az utolsó negyedben már azok a játékosok voltak a parketten akik kevesebb játék lehetőséget szoktak kapni, de ebben a részben a Szeged csapata a pont különbéget akarta lefaragni és agresszív letámadásba kezdett, amit mi rosszul reagáltunk le és megijedtünk, így „csak” 12 pontos győzelmet tudtunk aratni.

Szolnoki VSI/A – Soproni Sportiskola/A 54:77

2016.05.08. vasárnap, 09:30 – Sopron, Novomatic Aréna
Részletek >>>

SSI: Meszlényi Csendes 2, Schöll 11, Bella 11, Kertész, Simon 4, Tabajdi 6, Kemény 8, Vámosi 8, Gászner 13, Hajnal 5, Csátaljay 17.

Bali Ádám:

„A zárónap első mérkőzése volt a miénk, a Szolnok ellen, akinek már mindegy volt az eredmény, nekünk meg csak a győzelem volt elfogadható!
Sajnos így kell neveznem, a „szokásos” vasárnap reggeli fáradtsággal kezdtünk. Sok volt megint a játékvezetőknek a reklamáció, másik játékossal való kakaskodás és nem a játékkal való foglalkozás, ennek köszönhetően a 2 pontos hátrányban vártuk a második negyedet.
A második 5 ember, felszívta magát és rajtuk látszott a „GYŐZNI AKARÁS!” Védekezésünk működött, és a lendületet Gászner Flórián földön csúszós labdaszerzése és ebből Schöll „Jászim” Ricsi dobott üres ziccert. Kemény Marci kihasználta sebességét üres ziccereket dobott. Csendes Peti ügyes 1-1ével felrobbantotta a soproni nézőteret. Simon Bazsi egy gyönyörű csont nélküli középtávolival ugrasztotta fel a soproni szurkolókat. A félidőben 16 pontos előnyt építettünk ki.
A második félidőben átalakult a játékunk és öröm játékot játszottunk, szebbnél szebb gólpasszok váltották egymást, és a magabiztosság minden játékoson látszódott. Az utolsó percekben már tudtuk, hogy ezzel a magabiztos, örömteli játékkal bejutottunk a TOP 8-ba, az Országos döntőbe! A hibáinkat javítva készülünk a 2 hét múlva rendezendő döntőre!

Tovább a galériához >>>