Nem került négybe a Nyíregyháza (U16)

Fiú Kadett Bajnokság – Döntő – A csoport

Óriási küzdelmet hozott a találkozó. A Vasas veretlenül lett csoportgyőztes, míg a Felsőházi Rájátszás első helyezettje nem került a négy közé.

Az 1. játékrész elején egyik csapat sem tudott ellépni. Mikor a nyíregyházi csapat pár ponttal meglépett ellenfelétől a Katona vezette Vasas ismét viszzajött. A 2. etapban a pesti csapat egy 8:0-ás rohanással kezdett. Ennek a pesti fellángolásnak Fazekas vetett véget egy triplával. A 3. negyedben Vaskó egy hárompontossal egalizálta a mérkőzést , sőt a negyed végén 7 ponttal is elhúztak ellenfelüktől.Ezt az előnyt a 4. negyed 5. percéig sikerült tartaniuk amikor a Vasas keményített védekezésén, ennek köszönhetően labdaszerzéseikkel gyors könnyű kosarakkal átvették a vezetést, amire a Nyíregyháza nem tudott válaszolni.
A kialakult helyzetnek megfelelően óriási küzdelmet hozott a találkozó. A Vasas veretlenül lett csoportgyőztes, míg a Felsőházi Rájátszás első helyezettje nem került a négy közé.

Nyíregyházi Sportcentrum KA/A – Vasas Akadémia/A 77:84

(21:23, 15:18, 28:16, 13:27)
2015.05.15. péntek, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

Pethő Ákos:

„Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy ilyen szituációba tudtuk hozni a kétévvel ezelőtti bajnokot. Gratulálok az ellenfélnek, törekszünk az 5. hely elérésére, de a 99-es témára még visszatérünk!”

Besenyői Andrea:

„Nem a legszebb játékkal, de nagy szívvel és akarattal játszottunk. Volt erőnk mínusz nyolc pontról is felállnunk. Gratulálok csapatomnak a csoportgyőzelemhez!”

 

20150515_U16_Donto_Nyiregyhaza-Vasas