Nehézkes nyírségi győzelem (U16)

Fiú Kadett Bajnokság – Döntő – Keresztjáték

Az első negyedben mutatott teljesítményalapján nyugodtan elmondhatjuk, hogy a Nyíregyháza játékosai nem tudták magukat túltenni az előző napon történteken.

Míg a fővárosiak minden játékosa csúszott-mászott egy-egy labdáért, addig a Szabolcsiak lassú tempójukkal nem okoztak gondot. Csak Fazekas és Vaskó találtak be a gyűrűbe, míg a másik oldalon heten is dobtak kosarat. Így aztán csak azoknak meglepő, akik nem látták az első tíz percet a 9:24-es eredmény.
A második negyedben területvédekezésre álltak át Fazekasék, és ennek köszönhetően egy 8:0-ás három perccel kezdtek. Négy perc után Wendler hármasa törte meg a MAFC kosárcsendjét. Majd Nagy gondoskodott arról, hogy a festéken belülről is essen kosár. A másik oldalon Vaskó kétszer is villant távolról így már csak két pontra csökkent a Budafok 15 pontos előnye.
Stelczer két duplájára Vaskó újra hármassal válaszolt jelezve, hogy ők nem adták fel a meccset. Aztán váltott kosarakkal búcsúztak a félidőtől a csapatok (37:41).
Vaskó ott folytatta, ahol abbahagyta. Újabb „trojka”. Arról, hogy ne legyen nagy gond Stelczer gondoskodott a túloldalon. Ám Fazekas is felébredt „Csipkerózsika álmából” és Demeterrel közösen gondoskodtak arról, hogy a 27. pecre már csak egy pont legyen a MAFC előnye. Cserki kihagyott büntetői után Mokánszki kosara már a Nyíregyháza előnyét jelentette.
A záró szakasz elején is felváltva estek a kosarak, így megmaradt a minimális, egy kosaras különbség. Zónavédekezésre álltak át Fazekasék és ennek meglett az eredménye, az utolsó két percre 5 pontos előnnyel érkeztek.
Ám két eladott labda után Weindler egy pontra faragta le a Budapestiek hátrányát. Ekkor azonban a lehetőségeikkel nem tudtak élni a Budafokiak, míg a büntetőiket nem hibázták el Vaskóék.

Nyíregyházi Sportcentrum KA/A – Budafok-CSOPA/MAFC 78:72

(9:24, 28:17, 23:16, 18:15)
2015.05.16. szombat, 12:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

Pethő Ákos:

„Mint mindig, most is nagyon küzdelmes mérkőzést játszottunk a Budafokkal. A csapatom tartását mutatja, hogy 15 pontos hátrányból is visszajött. Gratulálok a MAFC-os barátaimnak!”

Bors Miklós:

„Mindenképpen be akartuk bizonyítani, hogy az utolsó két mérkőzésünkhöz képest nagyobbat tudunk küzdeni. Ez sikerült is, ám egy nagyon jó csapat, mint a Nyíregyháza ellen most ez kevés volt.”

 

20150516_U16_Donto_Nyiregyhaza-MAFC