Megvan az első! (U16)

Fiú Kadett Bajnokság – Döntő – B csoport

Werner és Németh M. összjátékával kezdődött a találkozó.

Mindkét csapat lassabban, de megfontoltan kezdte a mérkőzést, ennek eredményeképp mindkét oldalon ültek a dobások. A Körmendnek sikerült kissé meglépnie, de Horváth mester rendet tett a fejekben és Papp vezérletével 16:17-re zárult az első negyed. A második negyedben továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok, körmendi oldalon Zsebe és Németh L. termelték a pontokat, míg a Soproniak szekerét továbbra is Papp tolta. A mérkőzés feszültségét jól tükrözte, hogy a 2. negyedben egy kettős hibát valamint egy technikai hibát is kiosztottak a játékvezetők.
A harmadik negyedben folyamatosan váltakozott az eredmény. A 7. percben egy-két szép hazai labda járatás után Horváth tanítványai kerültek előnybe. Papp bravúros kosaraival 6 pontos előnyel fordultak a záró szakaszra. Körmendi részről Zsebe és Oroszi szállították a pontokat, majd a negyed felénél már csak 1 pontos előnye volt a Sopronnak. Ekkor azonban ritmust váltott és ezzel a lendülettel behúzták a mérkőzést.

Körmendi Törpördögök – Soproni Sportiskola 54:66

(17:16, 10:13, 13:17, 14:20)
2015.05.14. csütörtök, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

Szalai János:

„Ezen a mérkőzésen egész más mentalitással léptünk pályára, ez meglátszott az eredményen is. Sajnos a végére elfáradtunk, több hibát csináltunk. Ez volt az oka a 12 pontos vereségnek. Gratulálok a Sopronnak!”

Horváth József:

„Tudjuk, hogy egy tornán nem lehet folyamatosan rosszul játszani, most már abban bízom, hogy rosszul se.”

Tovább a galériához >>>