Megkérdeztük edzőinket

Az új évad határán, amikor ráadásul mindenki új csapatot kap, néhány „hivatalos” és néhány „személyes” kérdést tettük fel az edzőinknek.

 1. Hogyan értékeli az elmúlt évadot, a csapatát?
 2. Mi volt a legrosszabb élménye?
 3. Mi volt a legjobb?
 4. Kicsit már megismerve az új csapatát, mire fogja fektetni a hangsúlyt az edzések során?
 5. Mi a legfőbb cél, amit kitűzött maga elé?
 6. Mit csinál, ha épp nem kosarazik?
 7. Mi az az időtöltés, amivel a legjobban ki tud kapcsolódni, fel tud töltődni?

Bali Ádám | Barlai Tamás | Bauer Ferenc | Csátaljay Gábor | Csátaljayné Áder Patrícia | Doncsecs Kitti | Farkas Dávid | Erdősi Gyula | Kovács Gergely | Palkovits Tamás | Ponrácz Levente | Pósa-Gadnai Vivien | Stánitz Ferenc | Zámbó Dóra

Bali_Adam
Bali Ádám

 1. „A tavalyi szezon a eredmény szempontjából sikeres volt, mert a kitűzött célt elértük, és az ország 10. legjobb csapataként zártunk. Ami a csapatot illeti, sajnos nem úgy sikerült, ahogy terveztem. Nem sikerült igazi csapatot alakítani belőlük, sajnos ezt a folyamatot több tényező is hátráltatta. Nehéz volt, de sokat tanultam belőle.”
 2. „Az edzéseket sajnos nem olyan minőségben sikerült megtartani, mint ahogy terveztem. Hiába terveztem előre, sose volt teljes létszám az edzéseken, így nem tudtunk csapat edzés munkát végezni.”
 3. „A B döntő pozitív végeredménye.”
 4. „Mivel fiatal srácokról van szó, a legfontosabb feladat a technikai képzés számukra. A lehető legjobbat szeretném egyénileg kihozni belőlük, egyénileg és csapatilag is.”
 5. „Egy jó közösség kialakítása, az edzések jó hangulatának megteremtése, a játékosok magabiztosságának fejlesztése.”
 6. „Családommal vagyok, kutyákat sétáltatok, a barátaimmal vagyok.”
 7. „Kutyasétáltatás a természetben a párommal, egy finom pohár bor elfogyasztása mellett egy jó beszélgetés.”

Barlai_TamasBarlai Tamás

 1. „Az elmúlt évadban 2 csapatom volt. A 2006-os születésű U12-es csapatommal becsülettel végigdolgoztuk az évet és kiharcoltuk a Jamboree-ba jutást. A célom az volt velük, hogy a szezon végén készen álljanak a még nagyobb feladatokra és az U14-es korosztályra.
  A 2007-es U11-es csapattal is bejutottunk a Jamboree-ba, velük az alapokkal foglalkoztunk és összecsiszolódtunk.”
 2. „A legrosszabb élményem talán az volt, amikor egy nemzetközi tornán több játékom is beteg lett és próbáltunk mindent megtenni, de kicsit tehetetlennek éreztem magam abban a szituációban.”
 3. „A legjobb élményem az U12-es Jamboree-n volt, ahol kevert csapatokkal játsszuk a mérkőzéseket. És két olyan mérkőzés is volt, amikor az ellenfél edzője összerakta a soproni sort a 4. negyedre és a saját gyerekeim vertek meg a tőlem tanultakkal. Edzőként nagyon büszke voltam a srácaimra.”
 4. „Ugyanazon korosztályokban dolgozom, mint tavaly. A 2007-es gyerekek idén már az U12-es bajnokságban szerepelnek, a cél náluk a korosztályos elemek legmélyebb elsajátítása és felkészülés az U14-re.
  Az új „kicsi”, 2008-as csapattal összehangolódni és megtanulni az alapokat.”
 5. „A legfőbb cél mindig segíteni a gyerekeknek a felnőtté válásban, hogy megtalálják és elérjék a céljaikat.”
 6. „Mindig próbálok fejlődési lehetőségeket keresni magamon, illetve van egy feleségem és egy kutyám, velük próbálok minél több időt eltölteni.”
 7. „A dualshock 4-es mindig kéznél van, ha van rá időm.”

Bauer FerencBauer Ferenc

 1. „Mindenképpen eredményes szezon, beérett a korosztály.”
 2. „Nem volt.”
 3. „Vidám, felszabadult kiskosarasok a mikulás- és nyuszikupán.”
 4. „Egyelőre még nem ismerem a következő csoportom.”
 5. „A következő előkészítő csoporttal is megszerettetni a sportot, a kosárlabdát.”
 6. „Kerékpározom.”
 7. „Olvasás, síelés.”

 

Csataljay_GaborCsátaljay Gábor

 1. „Megnyertük az u14-es bajnokságot, 4 játékosom ott volt a 18 fős válogatott keretben, sokkal jobb nem lehetett volna.”
 2. „A bajnokság felsőházának egyik fordulóján 3 budapesti csapattal kerültünk össze és mélyen a tudásunk alatt, nagyon gyengén szerepeltünk.”
 3. „Amikor lefújták a döntőt és 1 pont megmaradt az előnyünkből.”
 4. „A nagyobb sebességű végrehajtásra, az agresszívabb védekezésre, és hogy néhány játékost kimozdítsak a kényelmi zónájából.”
 5. „Edzésen nem fogom felidegesíteni magam, és 100 kg alatt maradok…”
 6. „Tanítok, és közben visszaszámolok a következő nyári szünetig.”
 7. „Ebéd után egy jó alvás.”

Csataljayne_Ader_PatriciaCsátaljayné Áder Patrícia

 1. „Iskolai csapatként hatalmas »focikonkurencia« mellett, egy forduló kivételével mindig teljes csapattal tudtunk kiállni a kenguru bajnokságban. Egész évben lelkesen, lelkiismeretesen küzdöttek a fiúk mind az edzéseken, mind a mérkőzéseken. A szülőknek itt szeretném megköszönni az egész éves támogatásukat, a mérkőzéseken a sportszerű, példamutató szurkolását!”
 2. „Nem volt, vagy már el is felejtettem…”
 3. „A KOSÁRPALÁNTA BAJNOKSÁGBAN az Országos Döntőbe jutás. Majd az ott megszerzett 3. helyezés!”
 4. „Még alakul a társaság. Fő cél ebben a korosztályban csakis a kosárlabda megszerettetése lehet!”
 5. „Türelem, türelem, türelem.”
 6. „A családommal vagyok.”
 7. „Sütiket sütök vagy olvasok.”

Doncsecs_KittiDoncsecs Kitti

 1. „Az elmúlt évad az U12-es csapatnak elég hullámvölgyesre sikerült. A szezon közepén belekerültünk egy komolyabb mélypontba, amiből nehezen, de sikerült kikecmeregnünk.
  A »kicsikkel« (U11-es csapat) jól tudtunk haladni. Sikerült lefektetni azokat az alapköveket, amikre idén építkezni tudunk.”
 2. „Számomra  a legnehezebb és egyben a legrosszabb dolog a búcsú volt. Az edzői karrieremben a 2006-os gyerekek a legeslegelső csapatomba tartoztak. Az együtt töltött két év során nagyon megszerettem a srácokat. A sok közösen megélt »első« élményekre mindig emlékezni fogok.”
 3. „A legjobb élményem a legfurcsább is egyben. Jó volt látni, hogy azt a tudást, amit egykor gyerekként és játékosként az edzőimtől megtanultam, azt most a srácoknak továbbadva viszontlátom. 
  Illetve, hogy az öltözőben már a másik oldalon állok. Már nem az vagyok, akit épp leszidnak vagy megdicsérnek, hanem, aki eldönti, hogy az adott szituációban szidjon vagy dicsérjen.”
 4. „Az új kengurus gyereknek elsősorban meg kell ismerkedniük egymással és velünk is. Legfőbb feladatunk a saját alapelveink megismertetése és megkövetelése. Különböző csapatokból érkeztek a fiúk, más-más edzői elveket követeltek meg tőlük. Elsősorban ezeket kell egységesítenünk.”
 5. „A legfőbb célt saját magammal szemben fogalmaztam meg. A folyamatos tanulás és  új dolgok elsajátítása mellett, szeretnék nagyobb részt vállalni a munka nehezéből. Ezzel is jobban hozzájárulva a gyerekek fejlődéséhez.”
 6. „Ha éppen nem dolgozom és nem a gyerekkel vagyok, akkor igyekszem a lehető legtöbb időt a kutyámmal tölteni. Sétálni, futni vagy épp kirándulni vele.”
 7. „A legjobb kikapcsolódás számomra az utazás. Szeretek új helyeken járni, idegen kultúrákat megismerni. Egyszerűen világot látni.”

Erdosi_GyulaErdősi Gyula

 1. „Először voltam vezetőedző a Sportiskolánál, a Deák-téri »legkisebb«, azaz az U11-es csapat tartozott hozzám. Az elmúlt évadot eredményesnek ítélem meg. A srácok nagyon sokat fejlődtek, fordulóról-fordulóra egy csoporttal feljebb küzdötték magukat.”
 2. „Amikor egy betegség a csapat nagy részét ledöntötte a lábáról és az edzésen csak páran vettek részt. Nagyon nehéz volt pár emberrel, érdemi munkát végezni.”
 3. „Látni, hogy szeptembertől májusig mekkora fejlődésen mentek keresztül a srácok, ami a mérkőzéseken is megmutatkozott. Mivel a csapat nagy része csak minimális kosárlabdatudással rendelkezett, amikor elkezdtük a közös munkát, a nyertes mérkőzések mindig nagy büszkeséggel töltötték el őket és engem is.
 4. „Mivel ismét U11-es korosztállyal fogok együtt dolgozni, ezért az elsődleges feladat az alapok elsajátítása, a kosárlabda megszerettetése lesz.”
 5. „Az új csapattal is hasonló fejlődést és eredményeket szeretnék elérni, mint a tavalyi csapatomnál.”
 6. „Mivel a felnőtt csapat technikai vezetőjeként dolgozom, ezért kimondhatom, hogy a kosárlabda az életem.”
 7. „Számomra az igazi kikapcsolódást az utazás és a koncertek jelentik.”

Farkas_DavidFarkas Dávid

 1. „A 2017/18-as szezonban több csapat mellett is dolgozhattam, kezdjük a »legkisebbekkel«:
  U16B csapatommal a Regionális Bajnokság felsőházában kezdtük a küzdelmeket, célunk az volt, hogy minél több hasznos mérkőzést tudjunk játszani és megtartani a felsőházi tagságot. Ez november/decemberben meginogni látszott, mert egy hihetetlen balszerencse sorozat ért minket (sérülések, betegségek), de a fiúk hatalmasat küzdöttek és két kulcsmérkőzést nyertek egy-egy ponttal, mely azt jelentette, hogy tavasszal is a legjobb csapatokkal találkozhattunk, így ennél a csapatnál sikeresnek értékelném a szezont.
  U18B csapatommal a Regionális Bajnokság középházában kezdtük a küzdelmeket, de mivel a csapat gerincét itt is az U16-os fiúk adták, sajnos többször is nagy vereségbe szaladtunk, de sikerült megértetni a fiúkkal, hogy ezek a mérkőzések járultak hozzá (2-3 évvel idősebbek ellen játszottak egész évben) ahhoz, hogy a saját korosztályukban sikeresen szerepeltek.
  Az U18A csapatnál másodedzői feladatkört láttam el, a csapat a Kiemelt Bajnokságban kezdte a szezont. Hullámzónak értékelném ennél a csapatnál az egész évet mind a pályán és azon kívül is, hiszen sajnos nem sikerült megfelelő kohéziót kialakítani az idősebb és a fiatalabb játékosok között, mely a mérkőzéseken sokszor vissza is ütött. A januári keresztjátékban sikerült bent maradnunk a Kiemelt Bajnokságban, ezzel eldőlt, hogy legrosszabb esetben is a B Döntő résztvevői leszünk, mely megnyugtatta a csapatot és az április végi hazai pályán megrendezett Döntőben egészen a fináléig haladt a csapat, de a ZTE jobbnak bizonyult, így az ország 10. helyezését szereztük meg.
  U20-as csapatommal a SMAFC színeiben az NBI/B Zöld Csoportjának bajnokságában szerepeltünk. A csapat 90%-át a volt és jelenlegi Sportiskolás fiúk alkották, de nem egy helyről és korosztályból érkeztek, így egy nagyon nehéz feladat előtt álltunk, hiszen amellett, hogy többen a felnőtt mérkőzéseken is szerepeltek, itt is »össze kellett gyúrni« a társaságot.
  Mérkőzésről-mérkőzésre haladtunk előre és január végére elérhetőnek tűnt a klub történetében először az Országos Döntőben való részvétel. Egy kisebb hullámvölgyet is sikerült túlélnünk a tavasz folyamán és az utolsó mérkőzésen Tiszaújvárosban kiharcoltuk helyünket az ország legjobb nyolc csapata között!!! Az Országos Döntő számunkra egy »jutalomjáték« volt, hiszen olyan A csoportos klubok U20-as csapataival találkozhattunk, akik válogatott játékosok egész hadát vonultatták fel. Szégyent azonban nem vallottunk, hiszen az utolsó napon kétszeri hosszabbítás után, egy 2 óra 20 percig tartó mérkőzésen megszereztük a 7. helyet, melyre úgy gondolom, büszke lehet edző és játékos egyaránt! Ez a siker jelentette számomra a »legnagyobb dobást« a 2017/18-as szezonban, hiszen nem csak a pályán, hanem azon kívül is sikerült egy olyan nagybetűs CSAPAT-ot kialakítani, melyre örökre emlékezni fogok.
  Külön szeretném kiemelni Pongrácz Levente segédedzőmet, aki több esetben is helyettesített az edzéseken, hiszen több csapatnál is dolgoztam, lelkiismeretes munkájával nagyban hozzájárult a csapat sikeres szerepléséhez. Sőt az a fura helyzet alakult ki, hogy az U16/18-as B csapatoknál a kollégám, az U20-as bajnokságban pedig a játékosom volt.
  Ezt megfelelően sikerült kezelnünk és kialakítani egy olyan szinte már baráti viszonyt, mely egész életre szóló lehet!”
 2. „Nem szeretnék a negatívumokkal foglalkozni, hiszen a csapataimmal ezeket folyamatosan értékeltük és kielemeztük.”
 3. „Több mérkőzést is kiemelhetnék a szezonból, de ha mégis egy konkrétat kell, akkor az az U16B csapattal aratott egy pontos győzelem a Novomatic Arénában. Négy sérült játékos, plusz Pongrácz Levente segédedzőm ült a kispad elején és húsz pontos hátrányból sikerült egy idegőrlő végjátékban dudaszós kosárral nyernünk. Úgy gondolom ezekért a pillanatokért érdemes gyerekekkel foglalkozni, amikor a lefújást követően egymás nyakába ugrottak és ünnepelték a győzelmet.”
 4. „Az idei szezontól egy új kollégával, de nem ismeretlen környezetben dolgozhatok az U18A csapat mellett. Célom, hogy mindenben segíteni tudjam a vezetőedzőt és sikeresen szerepeljünk a 2018/19-es szezonban. U20-as csapatommal megpróbáljuk megőrizni a helyünket a legjobbak között, de ez borzasztóan nehéz lesz, hiszen az idei szezonban rengeteg új játékost kell beépíteni a csapatba.”
 5. „Szeretném azt a tudást visszaadni, melyet mind a válogatottban eltöltött években, mind eddigi edzői pályafutásom során szereztem. Ha ez sikerül, akkor elégedetten fogom zárni a szezont. Fél szemmel pedig továbbra is követni fogom az U16/18B-s mérkőzéseket, hiszen három évig dolgoztam ezeknél a csapatoknál.”
 6. „Az életem 90%-át a kosárlabda tölti ki, azonban ha mégis akad egy kis szabadidőm, akkor szeretek labdarúgó mérkőzéseket nézni, akár élőben vagy TV-ben, valamint szeretek kirándulni és eltölteni egy kis időt a friss levegőn akár egyedül, akár társaságban is. Kedvenc városom Budapest, ha itt járok, próbálok minél több nevezetességet felkeresni és élvezni a főváros pezsgését.
  Itt meg kell említenem Ferenczi Tamás, Horváth Imre, Váradi Kornél, Mészáros Mikós, Páli Kata és Érsek István nevét is, akikkel a válogatott évek alatt együtt dolgozhattam. Velük mindennapos kapcsolatban vagyunk (akár telefonon, akár az interneten) és bár az ország különböző részeire sodort minket a sors, második családomként tekintek rájuk, hiszen nagyon sokat segítettek, hogy a kosárlabdában sikeres legyek és mindig pozitívan álljak a dogokhoz!”
 7. „Ezt az előző kérdésben is leírhattam volna, de ide aktuális az az időtöltés, amit a kosárlabda pályán kívül művelek. Bár sokan nem sportként tekintenek rá, mi viszont igen: ez pedig a darts. A korábbi években mind a magyar NBII-ben, mind az osztrák bajnokságban is versenyszerűen szerepeltem és sikerült szép eredményeket elérnünk. Ez a sport nagyban segíti a koncentrációm fejlesztését, valamint sikerül kikapcsolni azokat az esetleges feszültségeket, melyeket a kosárlabda pálya oldalvonala mellett összeszedek.
  Ezen kívül szeretek kávézni/teázni és eltölteni az időmet olyan emberrel/emberekkel akik fontos szerepet töltenek be mindennapjaimban!”

Kovacs_GergelyKovács Gergely

 1. „A 2017/18-as, egy nagyon kiélezett bajnoki szezon volt, fizikálisan megterhelő, feszített ütemben zajlottak a meccsek, nem teljesen alakult úgy, ahogy előzetesen terveztük, szerettünk volna az ország 8 legjobb csapata között szerepelni, de ez sajnos nem jött össze. Ettől függetlenül egy nagyon jó kis közösség alakult ki, büszke vagyok a fiúkra!”
 2. „Talán az a mérkőzésünk, amikor a legjobb 8-ért játszottunk Budapesten és nem sikerült a döntőbe jutás.”
 3. „Külön nem tudnék »legjobb« jelzővel ellátni egyetlen élményt, hisz volt több dudaszós győzelmet érő kosarunk, illetve voltak bravúrgyőzelmeink is.”
 4. „Szerencsére a csapat legjavát már a tavalyi csapatból jól ismerem, ez nagyban meg fogja könnyíteni az idei keret kialakítását, kevés magas ember híján nekünk minél nagyobb tempót kell diktálnunk és afféle »small-ball« kosárlabdára lesz szükségünk kemény védekezéssel vegyítve, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.”
 5. „Az én személyes helyzetem kicsit összetettebb, hiszen tavaly egy kiváló és nagy tapasztalattal rendelkező edzőtől, Meszlényi Róberttől tanulhattam ennek a hivatásnak a “fogásait”, idén pedig Sterbenz László mellett pallérozódhatok, ami szintén nem kis dolog számomra, szóval a feladat és a cél továbbra is a tanulás. Ami a csapatot illeti, nem titkolt célunk, hogy a 8-as döntőbe jussunk, de a legfontosabb, hogy mindenkiből kihozzuk a legtöbbet és fejlődjünk, hisz ezért vagyunk itt.”
 6. „A kosárlabda mellett fogtechnikusként dolgozom.”
 7. „Nagyon szeretek horgászni, és igyekszem minél több programot csinálni a barátaimmal, szerencsére ez a két dolog sokszor közös metszetben találkozik is.”

Palkovits_Tamas_PeterPalkovits Tamás Péter

 1. „Úgy hiszem, hogy amit elterveztünk, azt megvalósítottuk. Természetesen egyénileg mindenki annyit kaphatott, amennyi áldozatot vállalt az edzésekből, az elvégzett munkából.”
 2. „Olyan, hogy legrosszabb, talán nem is volt. Néhány játékosom edzéslátogatottságával – illetve nem látogatásával – okozott bánatot.”
 3. „A gyerekcsapatomnál az az elszántság, amely azokon a mérkőzéseken is megnyilvánult, ahol esélyünk sem volt a mérkőzés megnyerésére.
  A bajnoki év során kerültem kapcsolatba egyesületünk kerekesszékes kosárlabdázóival, akik megmutatták, hogy a legnehezebb helyzetekben sem kell feladni álmainkat.”
 4. „Csapataim a legfiatalabb versenyzői korosztályokban szerepelnek (kenguru, gyermek) és mindkettőben a fiatalabb csapatok közé fognak tartozni. Elsősorban azt szeretném, ha sikerülne megfelelő munkamorált, konok kitartást, önbecsülést és helyes szokásokat kialakítanunk.”
 5. „Szeressék legalább annyira a kosárlabdázást, mint edzőik.”
 6. „Pedagógusként dolgozom, valamint két felnőtt fiam mellett még van egy középiskolás lányom. Ha együtt van a család az csodálatos. S akkor még nem is beszéltem a másik huszonhat »gyermekemről» akik a Hunyadiban nyolcadik osztályosok.”
 7. „Amint már említettem, a családdal együtt töltött idő az mindennél többet ér! Szívesen beszélgetünk, játszunk, túrázunk közösen, csak az időpont egyeztetés nehéz.”

Pogracz_LeventePonrácz Levente

 1. „A tavalyi szezon volt az első komolyabb évem edzőként, számomra a pohár félig teli ugyanakkor félig üres. A lackneros Farkasokkal becsülettel végigdolgoztuk az évet, hiányérzet viszont van bennem. Gyakran előfordult, hogy a fiúk edzésekhez való hozzáállása meg sem közelítette azt, amit a hétvégi fordulókon láttam tőlük, cserébe viszont mérkőzéseken kettőzött erővel küzdöttek. Az U16-U18 B csapatoknál pedig igyekeztem minden segítséget megadni Farkas Dávid kollégámnak, illetve a játékosoknak egyaránt – úgy érzem ez sikerült is.”
 2. „U16-os csapat sérüléshulláma! A szezon közepén sorozatban dőltek ki a játékosok és több mint 3 hónapon keresztül nem tudtunk kiállni teljes kerettel. Ez nem is az eredmények miatt volt a legfájóbb, hanem a hadra foghatók fizikai, illetve főleg mentális kimerültsége miatt. (Nekik helyt kellett állni az U18-as bajnokságban is.)”
 3. „Nem kérdés, U16-ban a Soproni Tigrisek ellen aratott győzelem az őszi szezonban! A fentebb említett sérülések erre a mérkőzésre is érvényesek voltak, de a srácok valami elképesztőt vittek véghez: majd 20 pontos hátrányból sikerült visszajönni a meccsbe, 2 másodperccel a vége előtt pedig megszerezni a győztes kosarat. Mindez 2 nappal a születésnapom után… Nem rémlik hogy ennél szebb ajándékot kaptam volna az évek alatt.”
 4. „A tavalyi B csapatokból maradtak bőven, így az ismerkedés nem vett sok időt igénybe. A hangsúly eleinte a nyáron elhagyott erőnlét visszaszerzésén van, valamint a labdás technikán dolgozunk. Hosszabb távon a védekezés lesz az edzések középpontjában.”
 5. „A legfontosabb, hogy egy olyan közösség alakuljon ki, akik jól érzik magukat a pályán és megtanuljanak egymásért – a csapatért küzdeni. Távlati cél pedig, hogy a tavalyi évhez hasonlóan néhányan az A csapatban is helyt tudjanak állni a következő évtől. Személy szerint szeretném képezni magam, tanulni és továbbfejlődni.”
 6. „Mondhatni a sport rabja vagyok. Nyáron teniszoktatással is foglalkozom, illetve futni, focizni, úszni szoktam. Ha éppen otthon ragadok, filmnézéssel ütöm el az időt.”
 7. „Barátokkal szoktunk mérkőzéseket nézni, legyen szó bármilyen sportról, és nyáron – ha az idő is engedi – az Ausztriai hegyvidékekben szeretek kirándulni.”

Posa-Gadnai_VivienPósa-Gadnai Vivien

 1. „Az előző 3 évben nem dolgoztam, otthon voltam a kisfiammal.”
 2. „–”
 3. „–
 4. „Ovikosarakat fogok tartani több oviban, célom, hogy a gyerekek megszeressék a sportot, a kosárlabdát.”
 5. „–”
 6. „A kisfiammal vagyok.”
 7. „Futni megyek, vagy kirándulni a családommal.”

Stanitz_FerencStánitz Ferenc

 1. „Az elmúlt évadot vegyes érzelmek kísérték, hiszen az ismert okok miatt állandó játékoshiánnyal küszködtünk és ennek megoldása nem egyszer nehéz feladatot jelentett.”
 2. „Amennyiben mindig mindenki rendelkezésre áll, akkor akár az A csoport harmadik legjobb csapata is lehettünk volna. Tudom, nem ez az elsődleges cél, de a gyerekek, a szülők mindig győztes csapatot szerettek látni a pályán. A srácok folyamatos fejlődést mutattak, teljesítményükkel elégedett voltam. Bár edzéseken rendesen dolgoztak, néhány gyermek esetében a problémát a gyakori hiányzások jelentették.
  Egyben ezek jelentették a legrosszabb élményt.”
 3. „A legjobb az volt, mikor sikerült majdnem mindenkit megtalálni a pályán, játék közben és ezen a szinten, már jól felismertük a kosárlabdát. Nem egyszemélyes játékra törekedtünk.”
 4. „A cél mindig az, hogy közösséget formáljunk, megszerettessük e csodás játékot a gyerekekkel és a Sportiskola nagy családjához tartozzanak a szülőkkel együtt. Öröm volt látni több kosarasunkat a felnőtt csapat meccsein, igaz a vége felé ez már nem volt olyan nagy élmény. Sajnos. Pedig egy jó felnőtt csapat…”
 5. „Szakmai szemmel a gyorsaságra és a kreativitásra szeretném a nagyobb hangsúlyt fektetni, aztán sorolhatnám a kosárlabda ABC-t.
  Persze, hogy miként állunk fel, az még most is kérdéses. Remélem lesz elég gyerekünk!”
 6. „Mit csinálok, ha nem kosarazok? Iskolaigazgató-helyetteseként azt hiszem, erre nem kell válaszolnom.”
 7. „Kikapcsolódás, feltöltődés? Utazás, kerékpározás, úszás, sízés, kutyasétáltatás, kulturális programok és pihenés, valamint bármi ami érdekes és izgalmas.”

Zambo_DoraZámbó Dóra

 1. „Úgy érzem, hogy sok új gyermekkel sikerült megkedveltetnem a labdás játékokat, akikkel szeptembertől ismét találkozhatok. Lesz olyan, aki sajnos már nem nálam teljesít, hiszen iskolaéretté vált, de biztos vagyok benne, hogy más edzéseken egyesületünknél maradva nem hagy fel e tevékenységgel.”
 2. „A nevelési év végén való búcsúzás az iskolába menő gyerekektől. Valamint minden rosszban van valami jó alapon, hogy a nagy lebetegedések, influenzák idén sem kerültek el minket, de akkor is akadt néhány gyerkőc, aki erősebb volt némi náthánál és “személyi edzés” keretein belül hősiesen helyt álltak.”
 3. „A legjobb, hogy már lassan 4 éve Ovikosarat tarthatok és minden edzés, minden ott, akkor velük töltött pillanat pótolhatatlan élmény és emlék mindannyiunk számára.”
 4. „Hogy minél szélesebb körben megszeressék a mozgás örömét, a labdás játékokat, főleg a kosárlabdát és, hogy ezt ők életük során kamatoztassák, gyakorolhassák és a jövő generációjának tovább adhassák.”
 5. „Hogy a gyerekek élvezzék a sportot, (mert az jót tesz a lelküknek és a testüknek)! Ne muszájból, hanem szenvedélyből szeressék, amit csinálnak.”
 6. „Főállásban óvodapedagógusként dolgozom egy soproni óvodában. A párommal és a barátaimmal vagyok, vagy ha időjárás engedi legkedvesebb téli sportomat űzőm: snowboard.”
 7. „Minden héten többször eljárok edzeni, sportolok és ezáltal a mindennapi stressztől megszabadulok.”