Legjobbak között a kenguru csapatunk

Kenguru Kupa – Országos Jamboree

2014. május 23–25. – Sopron, MKB Aréna

Holnaptól három napon át tart Sopronban a kenguru országos jamboree, ami gyakorlatilag a nyolcas döntőnek felel meg az U11-es korosztályban. A Soproni Sportiskola kis srácai az 1-8. helyért játszanak.

Meszlényi Róbert, a korábban éveken át az SKC felnőtt együttesét irányító szakvezető, a gyerekek edzője honlapunk érdeklődésére elmondta, a Győr-Moson-Sopron és Komárom megyei régió küzdelmeit megnyerve kis legényei egy amolyan dunántúli jamboree-ra, amolyan területi elődöntőre kvalifikálták magukat. A székesfehérvári tornán a Soproni Sportiskola mellett egy-egy pécsi, szombathelyi és egy helyi, hazai, fehérvári együttes szerepelt, a soproni srácok „kifogták” a hazaiakat, akik azonban nem tudtak kifogni rajtuk. Miután nagy küzdelemben legyőzték a fehérváriakat, a régiós döntő döntőjében a szombathelyi gárda várt rájuk, a vasi srácok jobbaknak bizonyultak. De azáltal, hogy a fehérvári tornán a második helyezést szerezték meg, a soproni országos rendezvényen az 1-8. helyért játszhatnak.
Itt a Soproni Sasok néven szereplő kis legények az Óbudai Kaszásokkal, a Nyíregyházával és a Bajával kerültek egy csoportba. Az esélyekről és az elvárásokról annyit mondott a szakember, hogy természetesen mindenki győzni szeretne, de ha jobb az ellenfél, akkor azt el kell ismerni, és különösebb, helyezésben megfogalmazott elvárás nincs és nem is igazán lehet még a 10-11 éves srácok felé. Azt viszont szeretné a mérkőzéseken viszont látni, mit tanultak, hogyan, milyen szinten sajátítottak el bizonyos dolgokat fiai, és mennyit fejlődtek a játékelemek alkalmazásában.

A soproni csapat csoportmérkőzései

2014.05.23. péntek

13.30: Soproni Sportiskola Sasok – Óbudai Kaszások

2014.05.24. szombat

13.00: Soproni Sportiskola Sasok – Bajai Bácska
17.30: GKS Nyíregyháza – Soproni Sportiskola Sasok.

A csoportmérkőzések után a csoportokon belül kialakuló sorrend alapján játszanak majd helyosztókat a csapatok, tehát a csoportgyőztesek vívják majd a döntőt.