Két jó negyed! (U18A)

Fiú Junior Bajnokság – Rájátszás – Alsóház – Nyugat

Soproni Sportiskola/A – Zalakerámia ZTE KK 57:79

(13:12, 12:26, 17:27, 15:14)
2018.02.20., kedd, 18:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok
Részletek >>>

SSI: Horváth M.3 , Vass Á. 5, Horváth K. 8/3, Tóth D. 9/3, Karsai A. 12. Cserék: Heiszenberger N. 11/9, Hencz B. 9, Gottlieb M., Lampert L., Patocskay D., Rátvay B.
Edzők: Bali Ádám, Farkas Dávid

Bali Ádám:

„Hazai pályán fogadtuk a Zalaegerszeg csapatát, akik nagyon jó erőket képviselnek. A csapat a múltkori létszámhoz képest 1 fővel gyarapodott, Gottlieb Mátyás felépült a betegségéből. Az idegenben szerzett 40 pontos vereséget szerettük volna itthon kijavítani.
A mérkőzést megilletődötten kezdtük, el is húzott az ellenfél. Egy időkérést követően rendeztük sorainkat és a negyed végén már 1 pontos hazai vezetés látszódott az eredményjelzőn.
A második negyed első 8 percében fej-fej mellett haladtak a felek. A egerszegi csapat folyton védekezést váltott, hol ember, hol 1-3-1 zóna, hol 2-3 zóna védekezéssel zavarta meg a játékunkat. Amíg koncentráltunk és csapatként működtünk, működött a zóna elleni játékunk. Ám sajnos az utolsó 2 percre összezuhant a társaság, és két 2+1-es akció, majd két hárompontost kaptunk, így a félidőre kialakult egy 13 pontos különbség. Rengeteg eladott labda és a lustaság – hogy nem hajlandóak visszaérni védekezni – látszódott a játékon.
A fordulást követően 5 percig egálban voltunk a vendég csapattal, de ők szintet léptek és átrohantak rajtunk. Puhán, félve támadtunk, sorra hagytuk ki helyzeteinket és támadó lepattanókat engedtünk az egerszegi csapatnak.
A negyedik negyedre összeszedtük magunk, de már csak kozmetikázni tudtunk az eredményen. Az összes pályára lépő játékost dicséret illeti: küzdött, akart és megpróbált javítani. Az első és a negyedik negyedet meg is nyertük ezzel a mentalitással.”