Kenguru jamboree: remek meccsen 4 pontos vereség (U11)

Kenguru Kupa – Országos Jamboree

Megkezdte szereplését a Soproni Sasok csapata a kenguru jamboree-n, Meszlényi Róbert kis legényeinek „kijutott a jóból”, nyitásként Budapest második legjobb csapatával, az Óbudai Kaszásokkal találkoztak, s egy végig kiélezett, fordulatos meccsen végül 4 ponttal alulmaradtak.

B csoport

Részletek >>>

Soproni Sportiskola Sasok – Óbudai Kaszások 72:76
(17:18, 20:21, 11:15, 16:18) Büntetők: 8:4
2014.05.23. péntek, 13:30 – Sopron, MKB Aréna

SSI Sasok: Csendes 16, Csátaljay 13, Prácz 2, Hajnal 4, Takács 2. Cs: Rádonyi 1, Horváth 1, Nyikos 1, Meszlényi 16, Pölös 1, Vámosi 14, Gráf 1.

Nagy iramban, de kissé elfogódottan kezdtek a csapatok, az első percekben érezhető volt a versenyláz mindkét együttesen. A hazaiak nyugodtak meg valamivel előbb, s a csapat „cs-betűs csomagja”, a Csendes–Csátaljay duó eredményessége révén kezdetben vezettek. A negyed második felében aztán igazolták a fővárosiak, nem véletlenül lett csapatuk az egyik legjobb a fővárosban. Lendületes, gyors akciókat vezetve, játékosai nem egyszer végigszáguldva a pályán fordítottak.
A második negyed Vámosi szép kosarával kezdődött, majd jórészt Meszlényi és a fővárosiak 4-es számú játékosának dobópárbajára korlátozódott – mindkét részről kosár plusz büntetős akciókkal fűszerezve. Sajnos a lepattanóknál, szabad labdáknál harcosabbaknak tűntek a Kaszások játékosai.
Két negyed után 2-vel vezettek a Kaszások, ám a szünetben jól dobott büntetőkkel sikerült fordítani.
A térfélcsere után tovább folytatódott a nagy rohanás. Váltott vezetéssel haladtak a csapatok, s ez a záró negyedben is megmaradt. Hajnal villanásaival pár pontos előnyre tett szert a 4. negyed közepén a soproni csapat, ám előbb ő, majd a végjátékban a büntetőket biztos kézzel értékesítő Vámosi is kipontozódott, így a nagy csatában a végjátékban a büntetőket értékesítő óbudai csapat örülhetett, de a fővárosi második ellen a nagyot küzdő srácok dicséretet érdemelnek.

Meszlényi Róbert:

„Ha a végén nekünk lett volna szerencsénk, akár fordítva is alakulhatott volna.”