Jól sikerült nemzetközi torna – EYBL U17 Cluj Napoca, Romania

 

Misa Popadic:

“ A Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia vezetése úgy döntött, hogy az idei évben az EYBL U17 tornán Romániában, Kolozsváron az U16A csapatunkkal veszünk részt. Tudtuk, hogy mi leszünk a torna legfiatalabb csapata, hisz a csapat gerincét 2007-ben született játékosok adták (10), valamint 1-1 játékos érkezett a 2006 és 2008 korosztályból. Természetesen fizikálisan ennek megfelelően nem voltunk egész erősek a többi csapathoz képest, de elindultunk a tornán kosárlabdázni és összemérni tehetségünket, tudásunkat a többi csapattal szemben.

A megérkezést követően 10 óra utazás és egy álmatlan éjszaka után a következő 36 órában 4 mérkőzést játszottunk.

Az volt a tervem, hogy legalább két meccset megnyerjek a csapattal, és jól reagáljak az ellenfél erejére, az eredmények adott helyzetekben való átmenetére.

 

 

Az első meccsen a bécsi Vienna United ellen a sportcsarnok mérete (10.000 férőhely) miatt volt némi gondunk, de gyorsan alkalmazkodtunk és viszonylag jól játszottunk 12 játékossal rotációban. A mérkőzés eredménye 66 – 44 arányban legyőztük a bécsi együttest.

Ugyanezen a napon a második mérkőzésen a szlovák BBA Komarno ellen végig mi irányítottunk, bár volt egy minimális visszaesésünk, de jó védekezéssel és kontratámadással nyertünk 78 – 70.

 

 

A harmadik meccs, amelyet sajnos elvesztettünk, a legjobb meccsünk volt a prágai USK Prague csapata ellen. A párharcunk két-három labdabirtoklás volt, de védekezésben gyengébbek voltunk, és ez eldöntötte a meccset. 63 – 77

Negyedik játékunk a bukaresti CSU ASE Buchurest csapata ellen volt ahol már elfáradtunk, nagyon rosszul, koncentrálatlanul kezdtünk és az első 20 percben nagy különbséggel kikaptunk.

A játékrész második felét kiválóan játszottuk, pótoltuk a különbséget, és mi voltunk a jobb csapat ebben a játékrészben de már nem tudtunk fordítani és a mérkőzést elvesztettük 95 – 74-re.

Mind a négy meccsen remek munkát végeztek a fiúk, megmutathatták  tehetségüket és minőségi játékot mutattak be. Nyikos Balázs az egyik legjobb volt a posztján, Tallos Levente kiváló volt pontszerzőként, Flasar Zalán remekelt a játékával és a zsákolásaival, Palotai Máté remekelt a labdával, Kovács Áron remekül védekezett, ahogy a többi játékos is. Gratulálok játékosaimnak, és folytatjuk a munkát. Megyünk tovább! ”