Hullámzó teljesítmény – kettős győzelem (U18)

Fiú Junior Regionális Bajnokság – Alapszakasz II. – Nyugat  régió

Megkezdődött a tavaszi szezon, a Soproni Sportiskola U18-as csapata két meccset játszott a győri együttessel a regionális bajnokságban. A másodikon a két gárda felcserélte a pályaválasztói jogot. Mindkét meccsen fölényes soproni siker született, a játékban jobb és gyengébb időszakok is akadtak.

A csoport

Részletek >>>

Soproni Sportiskola/A – GYŐR-SZOL Győri KC 74:45

(24:12, 21:10, 13:17, 16:6)
2014.02.04. kedd, 16:00 – Sopron

SSI/A: Szekeres 9, Czérna 10/6, Rátvay 19/9, Tukovits 8, Pongrácz 14. Cs: Horváth Sz. 4, Papp 6, Schaul 2, Meszlényi 2, Nagy, Farkas.

Kissé idegesen, kapkodva kezdtek a fiúk, az első percekben a nyugodtabb győri csapat vezetett. A negyed közepén Rátvay Toti vezérletével egy 8-0-s rohanást mutattak be a srácok, s ettől kezdve az első negyedben egyértelműen a sportiskolás fiúk akarata érvényesült. A második negyedet zónával kezdték a srácok, Pongrácz Levi eredményessége révén s tovább növelték előnyüket. A félidő végén kicsit könnyedre vették a figurát a fiúk, a vendégeknek is akadt egy-két ügyes megmozdulásuk.
A szünet után lendületben maradtak a vendégek, egyetlen kiemelkedő tudású játékosuk alaposan megszórta csapatunkat. Volt ugyan egy Toti vezette 9:0-ás rohamuk a srácoknak, de ekkor csökkent a koncentráció, sok volt a hiba. A győzelem azonban nem forgott veszélyben, a záró szakaszban már a cserejátékosok voltak a pályán mindkét oldalon, s a végére közel 30 pontosra nőtt a különbség.

GYŐR-SZOL Győri KC – Soproni Sportiskola/A 55:92

(18:29, 12:20, 9:17, 16:26)
2014.02.04. kedd, 17:30 – Sopron

SSI/A: Szekeres 27/3. Czérna 5/3, Rátvay 23/12, Tukovits 7, Pongrácz 14. Cs: Horváth Sz. 4, Werner 6, Németh 6, Meszlényi , Farkas 2.

Jóval pontosabb, koncentráltabb játékkal kezdtek a srácok, mint az első meccsen. A negyed közepén 18-4-re vezettek sportiskolásaink, ám ekkor valami megszakadt. A negyed második fele óriási dobópárbajjal zárult, fiaink Szekeres Zalán betörésekből dobott kosaraival tartották előnyüket. A második negyed első perceiben újra a meccs elején látott lendületes, pontos játékukat nyújtották a fiúk. A szakasz második felében viszont a győri zóna ellen rengeteg eladott labdából könnyed kosarakat szerezve feljöttek a lelkes vendégek.
Szünet után Toti rázta meg magát, s szórt be gyorsan pár triplát, miközben a túloldalon Meszlényi remekül őrizte a győri csapat legjobbját, több labdát szerezve vele szemben. Fokozatosan nőtt a különbség, a cseresor tagjai is meg-megvillantak. A befejező negyed nagy dobópárbajt hozott. Összességében erősen hullámzó teljesítményt nyújtva is biztosan nyerték meg mindkét meccsüket a srácok.