Honvéd tornán az U14/A

Honvéd otthonában rendeztek tornát, melyen U14/A csapatunk vett részt.
 
 
Pityke KS- Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia 69-70 (19-19, 5-19, 18-14, 27-18)
 
Az első forduló előtt két héttel sikerült elutaznunk Budapestre a Honvéd Kosárlabda Akadémiához, ahol két mérkőzést játszottunk. Az első mérkőzésen a nagykőrösi Pityke U14-es csapatával mérkőztünk meg. 
 
Az első negyedben nem sikerült mindig megcsinálnunk kért taktikai utasításokat, így az első 10 perc végén egyenlő állást mutatott az eredményjelző. A második játékrészre sikerült felpörögni és összeszedni fejben a tanultak és egy magabiztos előnyre tettünk szert.
Sajnos a harmadik negyedben beragadtunk és a fault problémáknak is köszönhetően folyamatosan adtuk le az előnyünket. Amikor fejben is a páláyn voltunk szépen és tudatosan játszottunk, kontrolláltuk a mérkőzést, de sajnos ez a teljesítmény hullámzó volt. A helyzetünkön az sem segített, hogy 3 játékos is kipontozódott a 4. negyed közepére, ez az egész csapatot összezavarta. A végjátékban egy szerencsés kosárral visszavettük a vezetést és megnyertük a mérkőzést. 
Tanulságos és emlékezetes játék volt! 
 
Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia- Budapesti Honvéd SE 67-55 (22-17, 17-20, 14-9, 14-12)
 
A második mérkőzést a házigazda ellen játszottuk. A fiúktól azt kértük, hogy az előző mérkőzésen elkövetett hibákat próbáljuk meg kijavítani és 40 percen keresztül kontrolláljuk a játékot. 
Ezt sikerült is megvalósítaniuk a fiúknak, végig vezettünk a mérkőzés folyamán. A taktikai hibákat próbálták javítani, most az alap technikai elemek ( ziccerek) nem mentek gördülékenyen. Büszke vagyok a fiúkra, hogy sikerült megnyernünk mind a két mérkőzést, hisz két szintén a régiója ‘ csoportjában küzdő csapatot tudtunk legyőzni és sokat tanultunk ezekből a mérkőzésekből. 
 
Köszönjük a lehetőséget!
 
Hajrá Sopron!
Hajrá Sportiskola!