Harmadszor is kikaptak az U18-as fiúk

U18-as fiú, B-divíziós Eb

2017. július 28. – augusztus 6. – Tallin, Észtország

Továbbra is nyeretlen az U18-as Eb-n a magyar válogatott, ezúttal Bulgária bizonyult jobbnak. 

Bulgária U18 – Magyarország U18 84:78

(22:21, 22:27, 22:11, 18:19)
2017. július 30. (vasárnap) – Tallinn, TTU Sport Centre
Részletek >>>

Magyarország: Katona 5, Somogyi 9, Dancsecs 16/12, Werner 4, Kucsera. Cserék. Polgárdy 7, Tóth B. 6, , Mokánszky, Rátvay 20, Mucza 1, Oroszi 6/3.

Gobodics Tamás (Kezdo5.hu):

„Jó védekezéssel nyitotta a találkozót a magyar válogatott, négy perc alatt csak két pontot kapott a gárda, de egy támadópattanó megtörte a jeget és 9:0-ás etapot futottak a bolgárok. Az első játékrészben innentől végig ment az adok-kapok, az ezúttal a kispadról érkező Rátvay remekül szállt be és bár a negyed végén Bulgária vezetett egy ponttal, rendben volt a magyar játék is. A második játékrészben Oroszi pontjaival sikerült kicsit meglépnünk, majd a bolgár válaszra Dancses süllyesztett el még egy hármast – a korábbiakhoz képest sokkal jobban működött a támadógépezet, Rátvay 12 pontnál járt a nagyszünetben, míg csapatszinten 12 gólpassz jutott a 19 (szűk 60%-kal értékesített) mezőnykosárra.
Ennek eredményeként négy egységnyi magyar fórral indult a második félidő, de az említett lendület és ritmus elveszett – minden lejött a gyűrűről, főleg a harmadik negyed derekától kezdve. Védekezésben nem sikerült visszatalálni a mérkőzés elején látott szinthet, így a fonalat elkapó bolgárok hamar fordítottak, sőt, a záró etapot már hétpontos előnyből kezdhették Tonev két triplája után. Az utolsó negyedben ez a különbség elérte a tíz egységet is, innen próbált meg még egy rohamot a magyar válogatott, az utolsó percben Dancsecs egymás után bevert két triplát is, 80:78-ra zárkóztak a mieink. Ennél közelebb azonban már nem jutott a csapat, így a harmadik mérkőzésén a harmadik vereségét is elszenvedte.”