Grúziát is megverték az U18-as fiúk

U18-as fiú, B-divíziós Eb

2017. július 28. – augusztus 6. – Tallin, Észtország

Sorozatban második győzelmét aratta válogatottunk a B-divíziós Eb-n.

Grúzia U18 – Magyarország U18 59:66

(10:13, 13:25, 16:17, 20:11)
2017. augusztus 2. (szerda) – Tallinn, Audentes Sports Arena

Magyarország: Katona 9/3, Somogyi -, Dancsecs 9/9, Werner 4, Kucsera 6. Cserék: Polgárdy 2, Tóth B. 10/6, Mokánszki 6/3, Rátvay 9, Papp, Mucza 4, Oroszi 7/3.

Gobodics Tamás (Kezdo5.hu):

„Már a mérkőzés elején igyekezett kézbe venni az irányítást a magyar válogatott, keményen védekeztek Somogyiék és az első negyed második felében sikerült is meglépniük – bő három percig nem kapott pontot a társaság, így kisebb előnybe került. A második negyedben aztán »megérkezett« a támadójáték is, Oroszi rögtön bevert egy hármast, a különbség elérte a tíz egységet, majd tovább nőtt, újabb öt perc telt el grúz pont nélkül, teljesen elfojtották a játékukat a mieink. Ennek köszönhetően kontrollálta is az összecsapást a magyar csapat, ráadásul remek kinti dobóforma (a nagyszünetben 7/16) is párosult hozzá, így húsz percet követően tizenöt pont volt a távolság.
A fordulás után sem változott a mérkőzés képe, a harmadik negyedben végig tartotta előnyét Ferenczi Tamás legénysége, sőt, inkább az volt a kérdés, hogy meglesz-e a közte húsz. Azonban mielőtt úgy érezhette volna a magyar csapat, hogy megvan a meccs, ismét jött egy, a korábbi mérkőzéseken rendszeres hullámvölgy: érkeztek az eladott labdák, a pontatlanságok, a záró etap elejét pedig ezt kihasználva nagyon megnyomta Grúzia. A távolság egészen hat pontig csökkent, amikor sikerült rendezni a sorokat és stabilizálni a játékot, nagyon jókor jött Rátvay öt pontja, így az utolsó két percnek ismét kilenc egységnyi fórral vághatott neki válogatottunk. Innen már nem rontotta el a csapat és 66:59-re nyert, ezzel megszerezte második győzelmét az Eb-n – 2:3-mal zártuk a csoportkört.”