Ez kemény: edzőtáborban töltik az őszi szünetet

Palotai Máté és Keller Bendegúz a válogatott edzőtáborában tölti – nem éppen pihenéssel – az őszi szünetet. Nem bánják…

Palotai Máté a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia U14-es A csapatának tagja. Hét éve kosarazik, ahogy ő fogalmaz: “megtetszett a labda”. Persze ennél összetettebb volt a motiváció.

– A szüleim is kosarasok, NB I-es játékosok voltak mind a ketten – mondja büszkén Máté, bevallva, nehéz is lett volna elkerülnie a palánkok világát. De őszintén megszerette a kosárlabdát és örül, hogy magassága is segíti a játékban.
Palotai Máté kíváncsian várja a válogatott edzőtáborát, ahová most megy először.

– Kemény lesz, azt hiszem. Most majd megnézik, mit tudok. De állok elébe – mondja eltökélten a soproni akadémista, aki center poszton szeret a legjobban játszani, de vállal bármit, csak kosarazhasson.

Keller Bendegúz az akadémia U16-os A csapatának játékosa és az U15-ös válogatott tagja. Már tapasztalt edzőtáboros, nem is tartja számon, hányadszor tölti a szüneteket felkészüléssel, összetartással.

– Nagyon jók ezek a táborok, összehaverkodunk a srácokkal és az edzők is rendesek. Jó hangulat szokott lenni, egyáltalán nem sajnálom rá a szünetet, szívesen megyek. Hiszen kosarazni fogunk négy napig! Szuper lesz! – mondja éppen egy edzés után a fáradhatatlannak tűnő Bendegúz. A hosszú hétvégén állítólag kipiheni magát, de akik ismerik, állítják, kosárlabda akkor is lesz a keze ügyében…