EYBL U14 Lanzarote szigetén

 

Az U14-es csapatunk az EYBL második fordulóján Spanyolországba utazott, azon belül pedig a Kanári szigetek egyik szigetére, Lanzarotéra.

A csapat csütörtök délután indult útnak, és este 23.00kor landolt a távoli városban.

Másnap két mérkőzés várt a csapatunkra. 

Azt a célt tűztük ki a srácokkal, hogy a tornán a gyakorlás a cél, mert egy hét múlva a magyar bajnokságban fontos mérkőzések várnak ránk.  A tornán nincs semmiféle megkötés és 7-es méretű labdával játszottunk. A magyar bajnokságban az U14-ben az első félidőben két ötösben játszunk, amit a tornán is tartottunk és 6-os méretű labdával játszunk.

 

 

Cluj-Napoca – Soproni Sportiskola 112-28 (35-5, 26-8, 31-11,  20-4)

Dobók: Vida M 3, Szabadvári Á 2, Kozma F 2, Moser M 4, Wilfing D 2, Németh V, Kerling B 1, Janzsó O 4, Horváth B 5, Hobot L, Nagy Z 6, Varga G, Németh-Hajnal Cs 1

Az első mérkőzésen egy agresszív letámadással volt dolgunk, amit az első negyedben még nem sikerült átjátszani, de 2. negyedtől kezdve sikerül ezt megoldani. A második félidőt letámadással kezdtünk, aminek a következménye az lett, hogy az ellenfél edzőjének azonnal időt kellett kérnie! Magasabb es fizikálisan játékosok ellen sikerült jól játszanunk.

Magec Tias Lanzarote – Soproni Sportiskola 79-77 (24-21, 12-12, 12-23, 31-21)

Dobók: Vida M 11/3, Szabadvári Á 2, Kozma F 2, Moser M 8, Wilfing D, Németh V 6, Kerling B 2, Janzsó O 12/3, Horváth B 21/9, Hobot L, Nagy Z 9, Varga G 4, Németh-Hajnal Cs 

A második mérkőzésen a haza csapat ellen léptünk pályára. Ez a csapat volt az, akikkel hasonló fizikummal rendelkezünk. Rettentően kezdtük a mérkőzést, meg is lépett az ellenfelünk. A második félidőben azonban rendeztük a sorainkat es 11 pontos előnyt építettünk ki. Sajnos sok lepattanót engedtünk az ellenfelünknek, ami megbosszulta magát. Szoros végjátékban sajnos kikaptunk 2 ponttal. Pozitív, hogy kritikus helyzetben nem remegett a kéz, bedobtuk a hárompontosokat és a büntetőket is, amire a későbbiekben építhetünk.

 

 

Soproni Sportiskola – Santa Cruz Tenerife 40-60 (9-21, 12-13, 12-17, 7-9)

Dobók: Vida M 6/6, Szabadvári Á, Kozma F 2, Moser M 2, Wilfing D, Németh V 2, Kerling B, Janzsó O 5/3, Horváth B 7/3, Hobot L 8/6, Nagy Z 6/3, Varga G, Németh-Hajnal Cs 2

A harmadik mérkőzést egy másik teremben rendezték, ami rendkívül csúszós es balesetveszélyes volt, ezért azt kértem a fiúktól, hogy ne sérüljön meg senki es játszunk egy jó mérkőzést. A játékvezetők hagyták a kemény játékot ( szinte egyik oldalon se született falut) így ezt a fajta stílust is megtapasztalhattuk. Szerencsére senki sem sérült le!

Pall. Bernareggio99 – Soproni Sportiskola 100-35 (23-6, 20-10, 34-8, 23-11)

Dobók: Vida M 5, Szabadvári Á 3/3, Kozma F, Moser M 12, Wilfing D , Németh V, Kerling B, Janzsó O 6, Horváth B 2, Hobot L, Nagy Z 2, Varga G 2, Németh-Hajnal Cs 3

A torna utolsó mérkőzését vasárnap játszottuk, egy olasz csapat ellen. Akik nem voltak képzettebbek, csak jobban akartak védekezésben, mint mi és ez döntött a javukra. Labdaszerzésnél ők mind sprinteltek, mi kocogtunk, a visszarendeződésnél pedig szintén ez a különbség látszódott a két csapat között. Ha koncentráltunk remek helyzeteket tudtunk kialakítani. 

 

 

A tornán a legfőbb tanulság, hogy jobban kell akarni a pályán. A védekezés nem magasság vagy tehetség kérdése, hanem akarat kérdése! Ha ezt megértik, akkor jók leszünk! 

Torna legjobb soproni játékosa Horváth Botond lett. 

Ami az élményeket illeti: Rendkívül tartalmas 4 napunk volt. Volt óceánba fürdés, medencézés, bringával tekerés a parton és egy kis vásárlás is belefért!