Elvárások a bajnokságban: legyenek örömök, a kudarcból pedig tanulni kell

Megkezdődött a bajnokság, a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia csapatai ezt várták, erre készültek. A fiúk motiváltak, de mit vár el a vezetés? Horváth József szakmai igazgató válaszolt a kérdésre.

– Az U18-asok a kiemelt bajnokságban szerepelnek, úgy érzem harcolni fogunk a döntőbe jutásért és remélem ott is leszünk. Nehézséget csak az okozhat, hogy játékosaink az SKC U20-as csapatában is játszanak, így nem ritkán heti három, még rosszabb esetben négy meccsre kell elutazniuk, mellette iskolába járnak, páran érettségire készülnek. Ez hatalmas megterhelés a fiúknak, minden elismerésem, de ez így szerintem nincs rendjén. Ezen a szövetségnek változtatnia kellene… Ugyanez a helyzet a B csapattal, ők a SMAFC U20-as csapatában is játszanak.

– Az U16-os A csapat is a kiemelt bajnokságban küzd, a B pedig a regionálisban. A B csapatunk is elindult a kiemelt selejtezőben nem vallottak szégyent, kifejezetten jó meccseket játszottak.
– Az A csapattól szintén döntőt remélek!

– Az U14-esek közül a 2007-ben születettektől is országos döntőt várok, sőt itt, akár egy érem sem lehet kizárt. A 2008-asok számára ez a tanulóév, de a tisztes helytállás számukra is alap. A C csapat, a 2007-es és 2008-as születésűek, vegyes összeállításban indulnak és tervezzük, hogy egy negyedik csapatot is indítunk ebben a korosztályban.
– Hamarosan kezdődik az U11 és U12-es csapatok bajnoksága is, s bár a helyzet most nem egyszerű az iskolai toborzók elmaradása, a termek bezárása miatt, mindent megteszünk, hogy jól szerepeljünk.

– Természetesen idén is, mint minden évben fontosak az eredmények, örülünk a győzelmeknek, de a legfontosabb játékosaink fejlődése, hogy újabb és újabb játékosok mutatkozzanak be a felnőtt csapatokban, mint tették azt az elmúlt napokban is.
Tudom, hogy akadémistáink sportszerűen fognak küzdeni és bemutatják a palánkok alatt, amit tanultak, s amit tudnak. A lényeg, hogy örömmel tegyék. A hibákból pedig tanulni kell, a fejlődéshez néha kudarc is kell. Hajrá Sportiskola!