EGY HÉT MÚLVA KADETT DÖNTŐ LESZ SOPRONBAN!

Egy hét múlva ilyenkor már pattogni fog a labda, a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban, hiszen kezdetét veszi az Országos Fiú Kadett Kosárlabda Bajnokság Döntője. Korosztályos csapatunk egész évben szépen szerepelt, ám a többi együttes sem pihenni jön a Lővérekbe.

Az előkészületekről, az esélyekről Horváth Józsefet, egyesületünk szakmai vezetőjét, a kadett csapat edzőjét kérdeztük.

– Egy héttel a rendezvény előtt, hogy áll a döntő szervezése?

„A szervezés azt gondolom jó ütemben halad, természetesen ebben nem csak én vagyok az igazán illetékes. Nagyon sokan segítenek, és itt a saját munkatársainkon kívül had említsem meg a SMAFC, az SKC csapatát is, és nem utolsó sorban a Nyugat-Magyarországi Egyetemet. Ugye köztudott, hogy nem tudjuk az Arénában megrendezni a döntőt, az Eb előtti munkálatok miatt, de a Krasznai Ferenc Sportcsarnok is igazi otthonunk lesz!”

– Kialakult a teljes mezőny. Te milyennek ítéled a csapatokat?

„A keresztjátékok során a MAFC és a Szombathely csapata jutott még a döntőbe! A két csoportból én a Vasast, a Nyíregyházát, a Honvédot és a mi csapatunkat várom a négy közé. Persze lehetnek meglepetések, hiszen a többi együttes is jó játékerőt képvisel!”

– Miként sikerült a soproni fiúk felkészülése?

„Azt gondolom a csapatunk megfelelően felkészült, próbáltunk mindent megtenni azért, hogy jó formában kosárlabdázzunk és bízom abban, hogy ez sikerülni fog. Nagyon jól esett, hogy mennyien segítettek minket a felkészülésben. Rátgéber László egy szerb túrát szervezett nekünk Újvidékre, a SMAFC fiataljai első szóra ugrottak egy edzőpartira, de külön köszönet a Győri Kosárlabda Clubnak is, akik elutaztak hozzánk, hogy segítsék a felkészülésünket.Külön öröm, hogy a döntőn újra sorainkban tudjuk csapatunk nevelőedzőjét, hiszen Sterbenz László is ott lesz az együttes mellett.
Összességében úgy érzem valamennyi játékosunk, edzőnk, munkatársunk rengeteget dolgozott az utóbbi hetekben, hogy jó döntőt élvezhessünk.”

– Mennyire lehet hátrány, hogy ugyan Sopronban lesz a döntő, de játékosaink nem ehhez a teremhez szoktak?

„Biztos jobb lett volna »igazi hazai« pályán játszani, de az utolsó két hétben sokszor tudtunk gyakorolni az Egyetemen, ez nem lehet gond!”

– Milyen teljesítménnyel, eredménnyel lennél elégedett a döntő végén?

„Minden utánpótlás döntő előtt úgy fogalmazok, hogy érmet szeretnénk nyerni, hogy legyen valami kézzel fogható bizonyítéka az elvégzett munkának. Így természetesen most is azt mondom, hogy szeretnénk érmet nyerni, és akkor már elégedettek lehetünk. Nyilván a fényesebb éremnek mindenki jobban örül!”

20150514-17_U16_Donto_logo