Ebből építkezünk tovább

Nemzeti Fiú Regionális Junior Bajnokság – 1. forduló

2020.02.05. szerda 20:00 – Sopron, Novomatic Aréna
Soproni Sportiskola KA “B” – Soproni Tigrisek 61-66 (16-17, 20-19, 17-19, 8-11)
 
SSI KA “B”: Kovács M. 16/3, Kertész 21/3, Benczik, László 2, Réti 13 Cserék: Taschner, Grah 4, Veöreös, Holló 5/3, Mentes
 
Nyilatkozat:
Az őszi csoportelső ellen kellett megkezdenünk tavaszi hadjáratunkat, akikkel bár nem terveztük, hogy az alsóházban újra találkozunk, a sors mégis így akarta.
És ha már úgy alakult, hogy még kétszer játszanunk kell, mindent egy lapra feltéve higgadt támadójátékkal és fegyelmezett emberfogással 38 percig megszorítottuk azt az ellenfelet, akinek a tabella és őszi mérkőzéseik alapján kiderült, hogy nem itt lenne a helyük. Ennek a higgadt játéknak köszönhetően az ellenfél rákényszerült arra is, hogy 40 percig szinte a kezdő ötösével játsszon, ám sajnos mivel mi “csak” B csapat vagyunk, hiába érkeztünk előnnyel a végjátékba, 1-2 apró hibának köszönhetően a Tigrisek megérdemelt győzelmet arattak.
A 2019/2020-as szezonban az U16B csapatunkkal már  sikerült oda-vissza győzelemmel abszolválni ezt a párharcot, U18-ban egy győzelemre már csak egy esélyünk maradt, de ha nem sikerül sem lógatjuk a fejünket, hiszen a télen elvégzett munka és az U20-as mérkőzések eredménye már ma is egy szoros csatát hozott nekünk a csoport (továbbra is) legerősebb csapata ellen, amire a jövőben lehet építkezni majd, ennek fejében dolgozunk is tovább keményen. Gratulálok mind a saját, mind az ellenfél játékosainak is, a kosárlabdáé volt a főszerep a mai este folyamán!
 
Hajrá Sportiskola!
Hajrá Sopron!