Drámai végjátékban kaptak ki az U18-as fiúk

U18-as fiú, B-divíziós Eb

2017. július 28. – augusztus 6. – Tallin, Észtország

Magyarország U18 – Izland U18 72:74

(9:15, 25:20, 21:21, 17:18)
2017. július 29. (szombat), 13.45 – Tallinn, Audentes Sports Arena
Részletek >>>

Magyarország: Katona 8/6, Tóth B., Dancsecs 20/12, Werner 4, Rátvay 2. Cserék: Polgárdy 8/6, Mokánszki 4, Mucza 6, Kucsera 9, Oroszi, Somogyi 11/9.

Gobodics Tamás (Kezdo5.hu):

„Nem igazán találta a ritmust válogatottunk az első negyed során, legalábbis ami a támadójátékot illeti: nagyjából öt percig egyáltalán nem tudott pontot szerezni csapatunk, így előnybe került Izland. A játékrész hajrájában aztán megtört a jég, majd a második negyedben megkezdték a felzárkózást Wernerék, Katona és Dancsecs is bevert egy-egy triplát, így a már tíz pont feletti hátrány elkezdett csökkenni – a félidőt egy 12:2-es rohammal zárták a mieink, így 34:35 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben. A kezdeti pontatlanságok eltűntek, megvolt a lendület, Dancsecs személyében pedig megvolt a vezér is támadásban, ő egymaga 13 egységet szórt két negyed alatt.
A harmadik negyedben aztán nem jutottak dűlőre egymással a felek, a szünet alatt rendezte a sorait Izland és stabilizálta magát, de a mieink sem vesztették el a lendületüket – picit növelték a különbséget az északiak, de Katonáék ott voltak a sarkukban. A záró etap egypontos izlandi előnnyel indult és bár kissé fáradni látszottak a csapatok, átvették a vezetést a mieink: 63:59-es fórba került válogatottunk. Itt azonban megtört valami: jött egy eladott labda, egy rövidzárlat, Izland pedig ezt maximálisan kihasználta, pillanatok alatt produkált egy 11:0-ás (!) rohamot, amellyel közel került a győzelemhez. Innen még egyszer felszívta magát csapatunk, az időkérés után Somogyi és Dancsecs is bevert egy-egy hármast, majd Kucsera kihagyott egy büntetőt, így az utolsó 14 másodpercnek 70:72-ről feszültek neki a felek.
Az időkérés után Izland azonnal eladta a labdát, így megkapta az esélyt a magyar válogatott. Ezen a napon legponterősebbnek bizonyuló játékosunk, Dancsecs kezébe került a labda, aki faultot harcolt ki és két büntetővel kiegyenlített, maradt hét másodperc az órán. Ez azonban sajnos elégnek bizonyult ellenfelünknek: az időkérés után Petursson vállalt dobást és két másodperccel a vége előtt elsüllyesztette a mérkőzést eldöntő duplát. Erre már nem lehetett válaszolni, így második csoportmeccsét is elbukta válogatottunk a B-divíziós Eb-n.”