Diákolimpia: líceumi, s egyben sportiskolás siker

 
Magabiztosan nyerte a Diákolimpián a középiskolás fiú kosárlabdacsapatok megyei döntőjét a Líceum
csapata. A játékosok mind a Soproni Sportiskola akadémistái.
 
Négy csapat vett részt a megyei döntőn, a győri Bercsényi-gimnázium, a pannonhalmi bencések, valamint a soproni Széchenyi-gimnázium, illetve a Líceum. A soproni csapatokban zömmel a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia növendékei játszottak, a líceumi fiúk pedig kivétel nélkül a SSKA játékosai. Horváth József kétszeresen lehetett elégedett: egyrészt a Líceum testnevelőtanáraként, másrészt az Akadémia szakmai igazgatójaként.
 
– A döntőt a Széchenyivel játszottuk. Nem túlzok, ha azt mondom, magabiztosan győzött a líceumi csapat, joggal lehetünk büszkék Farkas Dávid kollégámmal együtt a fiúkra. Így mi bejutottunk az
országos elődöntőbe, a széchenyisek pedig egy selejtezőn harcolhatják még ki a továbbjutást – mondta el Horváth József.
 
 
 
1. mérkőzés – Elődöntő:
2021.11.10. szerda 09:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum, Gimnázium és Kollégium, Sopron – GYSZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum, Győr 70-11
Farkas Dávid – Nyilatkozat:
A két csapat között nagy fizikális és játéktudásbeli különbség is volt, ezt az első pillanattól ki is tudtuk használni és a félidőben már véget ért a mérkőzés a Diákolimpia speciális szabályának köszönhetően.
 
 
 
2. mérkőzés – Döntő:
2021.11.10. szerda 13:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum, Gimnázium és Kollégium, Sopron – Széchenyi István Gimnázium, Sopron 92-73
 
Farkas Dávid – Nyilatkozat:
 
Ezen a mérkőzésen is sikerült már az első pillanattól kezdve dominálnunk és bár egy ideig tartotta magát a jó erőkből álló ellenfelünk, fokozatosan nyílt az olló és először 10, 20, majd 30 pontosra duzzadt az előnyünk, melyből a végére igaz faragni tudott a SZIG, de a győzelem nem forgott veszélyben. Örülök, hogy egyik csapatból sem sérült meg senki és jó hangulatban teltek a mérkőzések, hisz nagyon fontos erőfelmérők előtt állnak a héten mind az U16-os, mind az U18-as, mind a SMAFC csapatai!
Gratulálok csapatomnak az Országos Elődöntőbe jutáshoz, valamint sok sikert kívánok a Széchenyi csapatának is a további küzdelmekhez!
 
A csapat tagjai:
Hajnal Kristóf
Balogh Levente
Wilcsinszky Ádám
Vámosi Dávid
Csátaljay Péter
Csendes Péter
Szabó Dániel
Lakatos Levente
Woditsch Tamás
Tóth Dániel
Keller Bendegúz
Szekeres Áron