CSOPORTELSŐK LETTÜNK! (U16)

Fiú Kadett Bajnokság – Döntő – B csoport

Nagy volt a tét a Sopron számára, győzelem esetén csoportelőség, ellenkező esetben pedig a csoport 3. helye.

A soproni srácok nagy erőbedobással kezdték a mérkőzést, így 4 perc elteltével 10-5 volt az állás. A későbbiekben sem vesztettek lendületükből és 20-9-es vezetéssel indultak neki a második 10 percnek. Kapkodásba ment át a mérkőzés 4 perc elteltével 3-2 volt a negyed állása. Martinez törte meg a kosárcsendet egy szép 2+1-es akcióval. A soproni alakulatnak problémái akadtak a büntető vonalon és ezt kihasználva a Honvéd 6 pontra lopta hátrányát. Horváth mester ekkor időt kért, hogy előnyüket megőrizzék. Ezt követően felváltva érkeztek a kosárak, de a Sopron előnye kitartott a nagyszünetig.
A szünet után a soproni fiatalok felfrissülve, az első negyed lendületével folytatták a mérkőzést és egy 11-2-es futást indítottak. Mucza törte meg a Honvéd gólcsendjét. De Soósék nem adtak alább az előnyükből és rendre betették büntetőiket. Ismét felváltva érkeztek a kosarak, így a zárószakaszt 12 pontos előnyel várhatta a hazai csapat. Németh is beszállt a pontgyártásba, míg a piros-fehér részről továbbra is Mucza bizonyult eredményesnek. Papp kényszerült az oldalvonal mellé, miután egy betörésnél Martinezzel ütközött, de a soproni gárda nem rendült meg így a negyed felénél már 17 pontos előnyel fordultak. A Honvéd mindent bevetve szigorított védekezésén és megpróbáltak közelebb férkőzni, ám a hazaiak nem lankadtak és megnyerték a mérkőzést.

Soproni Sportiskola/A – Budapesti Honvéd/A 80:66

(20:9, 15:20, 21:15, 24:22)
2015.05.15. péntek, 15:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

Horváth József:

„Gratulálok a fiuknak, akkor játszottak igazán jól amikor nagyon kellett!”

Simon Nándor:

„Gratulálok a Sopronnak a jó játékához! Nekünk nem ez volt a legjobb mérkőzésünk. Bizakodva várjuk az elődöntőt, HAJRÁ HONVÉD!”

Tovább a galériához >>>