Bravúros ezüstérem a diákolimpián

Remek eredményt ért el a Diákolimpia VI. korcsoportjának országos döntőjében a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Liceum) a Soproni Sportiskola játékosaira épülő fiú csapata: ezüstérmes lett.

Horváth József fiai a csoportmérkőzések során megverték a házigazda Szolnok csapatát és az egyik kecskeméti együttest, de kikaptak a szombathelyiektől. Bejutottak a legjobb négy közé, az elődöntőbe, ahol a másik csoportot megnyerő, az NB I B-ben szereplő DEAC-ból több kulcsjátékost is felvonultató debreceni Kossuth Gimnázium csapatát verték nagy csatában Rostásék.

A fináléban ismét a korosztály kiemelkedő együttese, a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium csapata várt Szekeresékre. A szombathelyiek a döntőben is jobbaknak bizonyultak, de a többnyire a Szekeres Ábel, Nagy Gergó, Rostás Imre, Rostás Gábor és Élő Bálint kezdő ötössel felálló (cserék: Kovács Gergely, Berneczei László, Kondor Máté, Sztancs Márk, Szlávik Gábor, Eiler Dániel) soproni csapat minden dicséretet megérdemel, hiszen csak a végső győztes tudott föléjük kerekedni.

A fényesen csillogó ezüstérem mellett további dicsőség a Berzsenyinek, hogy két, végig remekül kosarazó játékosa is bekerült a Diákolimpia All Star csapatába, Élő Bálint és Rostás Imre.

Az első gratulációk egyike egészen messziről, brazil földről érkezett a srácoknak és szakvezetőjüknek. Czukor Bence, az együttes jelenleg a dél-amerikai országban tanuló korábbi csapatkapitánya köszöntötte egy közösségi oldalon keresztül korábbi társait.

Honlapunk csatlakozik a gratulálókhoz. Szép volt, fiúk, igazi férfi munka!