Beszámoló New Taipeiből

A Soproni Sportiskola U14-es csapatát érte a megtiszteltetés, hogy idén részt vehetett az 50., jubileumi Ifjúsági Világjátékokon 2016. július 11–16. között, ahol New Taipei City 30 ország 90 városának sportolóit látta vendégül. A soproni kosárlabdázók mellett labdarúgók és teniszezők képviselték városunkat.

A rendezvényt Csátaljay Gábor foglalta össze röviden.

„A gyerekek és edzők számára is felejthetetlen élmény volt a 12 nap, hiszen a sportversenyeken kívül rengeteg kulturális és gasztronómiai kalandban volt részünk. Az akklimatizálódást segítendő, az első 4 napban a kirándulásoké volt a főszerep. Szervezett kereteken belül megtekintettük többek között Ázsia legnagyobb állatkertjét, a Yangmingshan Nemzeti Parkban egy kialudt vulkánt és működő gejzíreket, megmártóztunk a Csendes-óceánban, majd először egy óriáskerék tetejéről, később pedig a világ 6. legmagasabb épületének (Taipei 101) 89 emeletéről gyönyörködhettünk a kilátásban. Gyalogosan és busszal is felfedezhettük a főváros nevezetességeit. A programok mellett helyi ételkülönlegességeket kóstolhattunk, még egy Michelin-csillagos étterem is vendégül látta a csapatot.
A versenyek helyszínén a srácok más nemzetek sportolóival kötöttek barátságot, megismerhették egymás kultúráját. A magas színvonalú kosárlabda tornán kanadai és tajvani ellenfeleinken kívül három izraeli csapattal is összemértük tudásunkat. A tornát végül egy litván csapat nyerte, mi 3 vereséggel és 2 győzelemmel a 9. helyen, a középmezőnyben végeztünk. Büszke vagyok a fiúkra, hiszen az egy-két évvel idősebb csapatok ellen is végig küzdöttek és végül emelt fővel, győzelmekkel fejezték be a versenyeket.
Életre szóló élményekkel, sok új baráttal, rengeteg tapasztalattal lettünk gazdagabbak. Végül szeretnénk megköszönni Sopron Város Önkormányzatának és a Soproni Sportiskola Egyesületnek a támogatást.”

Tovább a galériához >>>