Az U14-esek számára lezárult az alapszakasz: mindenki a legjobbat hozta

Lezárult az alapszakasz az U14-es korosztályos csapatok számára. A Soproni Sportiskola elégedett lehet az akadémisták teljesítményével. Az edzőket faggatuk…

A Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia U14-es A csapata az észak-nyugati régió négy top-csapatával küzdött a továbbjutásért. Mindhárom fordulóban a második helyen zártak, azaz ők lettek a régió második legjobb csapata ebben a korosztályban! Ráadásul edzőjük, Bali Ádám szerint még ki sem mutatták igazán “a foguk fehérjét”!
– Ebben a szezonban sajnos még nem sikerült teljes kerettel kiállni, mindig voltak sérültek vagy karanténba kényszerült játékosok. Pedig biztos vagyok benne, hogy ha mindenki pályára tudott volna lépni, még ennél is jobb eredménnyel zártuk volna az alapszakaszt – fogalmazott Bali Ádám, hozzátéve, félreértés ne legyen, elégedett a fiúkkal.

– Összesen tizennyolcan edzünk, tizenhatan vannak a keretben, de tizenháromnál többen még nem voltunk egyszer sem. Ráaádul az egyik meccsen én sem tudtam ott lenni, úgyhogy az öcsém, Bali Ákos helyettesített. Büszke vagyok rá is, a csapatra is, mert mindenki fantasztikusan helyt állt – mondta el Bali Ádám.

Az U14-es A csapat edzője nagyon bízik abban, hogy a december 12-13-iki főtáblára már teljes kerettel mehetnek.


– Még van bennünk tartalék, még nem mutattunk meg mindent magunkból. Mérkőzésről mérkőzésre haladunk. Nagyon jó csapatom van, ismerik és érzik egymást a fiúk, nincsenek egyénieskedések, kiválóan kommunikálnak a pályán és együttműködnek. Van egy saját csatakiáltásunk, ami szerintem mindent elmond rólunk. Eredetileg a “mi egyek vagyunk” jelmondatból indultunk ki, amiből annyit tartottunk meg, hogy “mi”. Ez a két betű kifejezi számunkra, hogy csak együtt, közösen lehetünk sikeresek. És ezt mi nagyon komolyan vesszük és tényleg így gondoljuk. Szeretek velük dolgozni… – árulta el a “MI” edzője.

Csátaljay Gábor csapata 2008-ban született fiúkból áll, ők tehát a náluk egy évvel idősebbekkel szemben álltak ki.
– A Soproni Sportiskolában a születési évek alapján alakítjuk a csapatokat, a bajnokság viszont két évfolyamot ölel fel. Ezért gyakran előfordul, hogy a fiúk a náluk nagyobb és tapasztaltabb versenytársakkal találják szemben magukat a pályán. Márpedig ebben a korosztályban egy esztendő is sokat számít, s ez nyilván az eredményeket is befolyásolja – mondja elöljáróban az U14-es B csapat edzője. Számukra ez a bajnokság főleg a tapasztalatszerzésről szól. Amikor jövőre a saját korosztályukkal küzdenek a fiúk, már megfelelő rutinnal léphetnek a pályára. S ha szépen dolgoznak, a következő korosztályos váltásnál már nem lehet problémájuk: mindenre felkészítették őket a szakemberek.

– Az észak-nyugati régióban a 11. helyen fejeztük be a küzdelmet, s én ezt reális eredménynek tartom – folytatja Csátaljay Gábor. – A fiúk fejlődtek, fordulóról fordulóra lettek magabiztosabbak, látszott az előrelépés. Motiváltak, jól lehet velük dolgozni. Ugyan sok volt a karanténosunk és nem tudtunk teljes csapattal kiállni, de én azt gondolom, a teljes kerettel sem változott volna az eredmény. Egyetlen hiányérzetem van csak: azt várom, hogy néhányan előrelépjenek és vezérszerepet vállaljanak. Minden csapatban szükség van olyan egyéniségekre, akik húzzák a többieket és a problémás helyzetekben is képesek úgymond a hátukon vinni a csapatot. Nálunk ez még hiányzik, pedig több fiú is alkalmas lenne a szerepre – értékelt Csátaljay Gábor, minden bizonnyal üzenetnek is szánva utolsó mondatát.

Jövő héten a korosztály C és D csapatával folytatjuk…