Az Aszfaltbetyár: Mindenki kedvence, Henrik

Mikor kezdted a vezetést Henrik?
1974. március 11-én kezdtem a munkát.

A buszok vezetésén kívül foglalkoztál e mással?
Igen, 25 évig teherautósofőr voltam, 13 éven keresztül pedig „kamionoztam”, majd 13 évvel ezelőtt kezdtem buszt vezetni, a Sopron-Pécs és a Sopron-Dunaújváros vonalakon.

Milyen országokban jártál a pályafutásod során?
Angliát kivéve Európa összes országában voltam, Finnország volt az egyik legtávolabbi hely, ahová eljutottam.

Mikor kezdtél el dolgozni a Sportiskolánál, illetve hogyan kerültél kapcsolatba az egyesülettel?
2014-ben kezdtem el dolgozni a Sportiskolánál, kezdetben csak alkalomszerűen a Blaguss-Agóra cégen keresztül, mikor a munkám mellett el tudtam menni a meccsekre. 2018. szeptember 1-jétől pedig teljes állásban vagyok az Akadémia sofőrje.

Mit szeretsz a legjobban a munkádban?
Természetesen a vezetésen kívül, szeretem a kosárlabdát és az ezzel járó kihívásokat, minden egyes alkalommal más út, más szálloda, évenként változnak a csapatok is. A munkám során lehetőségem van egyéb szórakoztató programokon is részt venni, ilyen volt például a vadvízi evezés is.

Mi volt a legjobb kosaras élményed?
Kicsit furcsa, hogy a legjobb, de a debreceni U18-as döntő! Egész évben a bajnokságban minden csapatot megvertünk, de sajnos a hatalmas szurkolótáborunk ellenére is kikaptunk a döntőben.

Hogyan tudod kipihenni ezt a rengeteg vezetést?
Az első és legfontosabb a jó családi háttér. A Sportiskola karakán hozzáállása, a kiváló szállodák és a remek étkezés biztosítása.

Mit üzensz a sportiskolás gyerekeknek erre a szezonra?
Azt üzenném, hogy sokkal nagyobb elszántsággal és a mindenáron „győzni akarás” szellemében játszanak. A meccsek előtt jobban készüljenek fel fejben a feladatokra.


Hajrá Soproni Sportiskola Akadémia!