A Vasas is a legjobb négy között (U16)

Fiú Kadett Bajnokság – Döntő – A csoport

A csoport előző napi két győztesének kezdete nagy rohanást, agresszív és sok faulttal (18 tíz perc alatt) tarkított első negyedet hozott.

A Vasasnál Ábrahám, a Szombathelynél Kiss vitte csapatát a hátán. A jobb dobószázalékának köszönhetően a fővárosiak nyolc pontos előnyt szereztek az első negyedben.
A folytatásban felzárkóztak a Vasiak, ám Katona két villanásával megint visszavette megnyugtató előnyét a piros-kék alakulat. Ezután parázs percek következtek (sajnos, a szülők egy része sem járt elöl jó példával!), melyeket Váradi technikai hibája zárt le. A félidő végén Somogyi triplájával alakult ki a 17 pontos különbség.
A harmadik negyed Dancsecs 3 pontosával kezdődött, amiből még kettőt szórt a Szombathely játékosa. Ám a túloldalon a palánk alatti kosarakkal, valamint gyorsindításokkal kompenzálták a távoli találatokat. A negyed végét Katona szépségdíjas “alle up”-ja zárta, amivel egyre fölényesebb lett a Vasas előnye.
A záró szakaszban többnyire a kiegészítő embereknek jutott lehetőség a bizonyításra.
Ezzel a győzelmével a Vasas bebiztosította helyét a legjobb négy között.

Vasas Akadémia/A – Szombathelyi Kosárlabda Akadémia 97:78

(27:19, 24:15, 29:24, 17:20)
2015.05.15. péntek, 11:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

Besenyői Andrea:

„Gratulálok a csapatomnak! Örülök, hogy minden játékosom pályára tudott lépni, akik éltek a lehetőséggel. Az egész találkozón jó ritmusban játszottunk!”

Váradi Kornél:

„A bajnokesélyes Vasastól kaptunk ki. Megyünk tovább, ötkor fontos mérkőzésünk lesz. Ezt a találkozót most el kell felejtenünk!”

 

20150515_U16_Donto_Vasas-Szombathely