A Szolnok lett az ötödik (U16)

Fiú Kadett Bajnokság – Döntő – Helyosztók

Az utolsó nap 2. mérkőzésének tétje az 5. hely megszerzése. Míg a szolnokiaknál Kovács és Hajdu volt eredményes, addig nyíregyházi oldalon Fazekasnak és Demeternek sikerült áttörni a védelmet. A Tisza parti gárda hamar 8 pontos előnyt szerzett. A nyíregyi gólcsendet Demeter törte meg aki ezzel 4 pontra hozta fel a csapatát. A negyed Nagy triplájával zárult így az eredményjelző 21:14-es állást mutatott.

Pethő Ákos gárdája egy zónával próbálkozott ami csak egy ideig bizonyult sikeresnek, de a Szolnok magas szerkezetének köszönhetően támadólepattanói után, 10 fölé növelte a különbséget. Egy parádés Piukovics hárompontossal a szolnoki gárda 15 pontos előnnyel várhatta a 2. félidőt.
A nagyszünet után a Nyíregyháza jobban kezdett , de szolnoki oldalon Taiwo ismét bravúros lepattanókkal segítette csapatát. A negyed ismét egy parádés hármassal zárult, de most nyíregyházi részről, Vaskónak köszönhetően. A záró etapban a nyíregyháza keményített védekezésén így 10 pontra csökkentette a különbséget de a szolnoki csapat nem hagyta magát. Ismét 15 fölé növelték előnyüket, így egy magabiztos győzelmet vihettek haza búcsúzóul.

Szolnoki VSI – Nyíregyházi Sportcentrum 67:47

(21:14, 12:4, 13:15, 21:14)
2015.05.17. vasárnap, 11:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

Tasnádi Zoltán:

„Az alapszakaszban az 5. helyen végeztünk, számomra ez akkor bravúr volt. Úgy gondolom az országos döntőben ezzel a győzelemmel a reális helyünkre kerültünk. Vére úgy játszottunk ahogy kellett volna az egész tornán. A csapatomnak köszönöm az egész éves munkát, valamint a szülőknek a támogatást és külön köszönöm Halmai Norbert kollégámnak az egész éves önfeláldozó munkáját. »Mi vagyunk a Rock mi vagyunk az élet!«”

Pethő Ákos:

„Először is köszönjük a Sopronnak a színvonalas rendezést! A kenguru és gyermek döntőben nyolcadikak, a serdülőben hetedikek, most pedig hatodikak lettünk. Büszke vagyok játékosaimra, mert évről évre előre lépünk, fejlődünk.”

20150517_U16_Donto_Szolnok-Nyiregyhaza