A soproni sportiskolából nyolcan járnak a Testnevelési Egyetemre

A Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia nyolc munkatársa, illetve volt vagy jelenlegi játékosa döntött úgy, hogy elmélyíti a kosárlabdáról szerzett ismereteit a Testnevelési Egyetemen. Ezzel pedig elsősorban a növendékek járnak jól. 

– Úgy gondolom, hogy a folyamatos továbbképzés, a tanulás mindig jó és szükséges,  az élet minden területén. Örülük, hogy a munkatársaink és a játékosaink is így gondolják, és közülük nyolcan beiratkoztak a Testnevelési Egyetem szakedzői szakára. Mindnyájan gazdagodni fogunk az ott megszerzett tudás által – összegezte véleményét a sportiskolások továbbtanulásáról az akadémia szakmai vezetője, Horváth József. 

Kiss Ágoston, Polgárdy Ádám és dr. Szekeres Ábel, a sportiskola volt növendékei, Csátaljay Barna játékos, Doncsecs Kitti, Barlai Tamás, Bali Ádám edzők és Vass Nikoletta erőnléti edző már túl vannak az első előadásokon, s bár nem mindenki ugyanarra a képzésre jár (mivel alapvégzettségük is különbözik), mindegyikük örömmel mélyíti tovább tudását. 

– Öt éve dolgozom a sportiskolában edzőként, de szeretnék még komolyabban foglalkozni a kosárlabdával, ezért döntöttem úgy, hogy az edzői képesítésemet szakedzőivel is kiegészítem. Mindenképpen a tudásom elmélyítése a célom – mondta el Doncsecs Kitti. Elárulta azt is, hogy a TF-en többször megfordult már a sportiskolával, otthonosan mozog az intézményben, de a legfőbb érv mégis az, hogy itt kapja meg a legszínvonalasabb oktatást.

– Már az első hét tapasztalatai nagyon pozitívak. Egy sor olyan új információt kaptam, amit alkalmazok is az edzéseken. Komplexebben tudok a játékosokkal foglalkozni és engem is inspirál, hogy színvonalasabb munkát végezhetek a rám bízott gyerekekkel – fogalmazott Doncsecs Kitti. 

Csátaljay Barna a sportiskola tehetséges játékosa idén érettségizett, de a pályán végzett munka mellett az iskolapadba is visszaült. 

– Ez azért más, mint a gimnázium, már az első alkalmak után megállapítottam, hogy ez magasabb szint. Ugyanakkor nagyon tetszik, sok új dolgot tanultam meg ebben a néhány hétben is – mondta Barna, aki saját tapasztalatai mellett szülei révén – édesapja és édesanyja is kosárlabdaedzők az akadémián – is van belelátása az edzői munkába. 

– Ha egyszer abbahagynám az aktív kosárlabdát, akkor is szeretnék a sportágban maradni. Ezért is döntöttem úgy, hogy megszerzem a szakedzői képesítést, ráadásul a tanultakat játékosként is jól tudom kamatoztatni – tette hozzá Csátaljay Barna.