A Nyíregyháza nyerte a keleti derbit (U16)

Fiú Kadett Bajnokság – Döntő – A csoport

Reggel 9 órakor már a nyíregyházi szurkolók nagyban buzdították csapatukat a Krasznai Ferenc sportcsarnokban.

Ennek eredményeképpen két sikeres hárompontossal kezdték a találkozót fiaik. Ezzel meg is alapozták a negyedet és 10 pontos előnnyel futottak neki a második etapnak. A Szolnok továbbra is szenvedett a dobásokkal, viszont védekezésüket a gyűrű alatt Taivo érkezése szilárdította meg, így a negyed végére mondhatni „csak” 13 ponttal ment a Nyíregyháza.
A második játékrészben a Felsőházi Rájátszás bajnoka került gondba, hiszen Taivo a gyűrű környékén nem engedett könnyű kosarat, továbbá elől is eredményes tudott lenni, így egy 11-0 futásba kezdett a Szolnok. Ekkor azonban Fazekas rázta meg magát és gyorsan beemelt két hárompontost, így 7 ponttal őrizte előnyét csapata. A záró részben továbbra se esett sok kosár a Nyíregyháza pedig megőrizve előnyét megnyerte a mérkőzést.

Szolnoki VSI – Nyíregyházi Sportcentrum KA/A 43:56

(9:19, 9:12, 14:8, 11:17)
2015.05.15. péntek, 9:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

Tasnádi Zoltán:

„Gratulálok a Nyíregyházának, egy Farkas Csabával jobbak voltak. Az is az igazsághoz tartozik, hogy az első félidőben volt egy nagyon hosszú hullámvölgyünk, amiből nehezen jöttünk vissza.”

Pethő Ákos:

„Jó ritmusban kezdtünk és szinte végig kontrolláltuk a játékot. Örülök, hogy ilyen erős mentálisan a csapatom. Készülünk a következő rangadóra.”

20150515_U16_Donto_Szolnok-Nyiregyhaza