A MAFC lett a hetedik (U16)

Fiú Kadett Bajnokság – Döntő – Helyosztók

Reggel 9-kor kezdetét vette a csata a Körmend és a Budafok között a 7. helyért. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Németh vétett szarvas hibát azzal, hogy harmadik személyi hibája után az ítéletet reklamálva, még egy technikait is begyűjtött, így kénytelen volt a padra ülni. Tovább rontott a körmendi helyzeten, hogy Oroszi V. szorult egy esés után ellátásra, így ő is az oldalvonal mellé kényszerült. Mindezek ellenére a Körmend nem esett kétségbe és 3 ponttal így is megnyerte a negyedet.

A Törpördögöknél Zsebe lépett a csapat élére és 9 pontos előnyt sikerült szerezniük a negyed elejére. Ám ekkor jött Jankovits és zsinór 4 pontjával megzavarta a körmendi védelmet. A vasiak időt kértek, ekkor úgy tűnt rendezték soraikat pár kosár erejéig, de Jankovits ismét megkezdte a pontgyártást, így a Budafok 33:30-ra átvette a vezetést. Ismét Zsebe vette kezébe az irányítást és egy triplával majd egy 2+1-es akcióval egálra hozta a félidőt.
A harmadik negyedben továbbra is felváltva estek a kosarak, de egyre több hiba csúszott már mindkét oldalon a játékba.
A záró szakaszban újfent csak fáradni látszott a Körmend, egyre rosszabb százalékkal dobtak és védekezésben is mindig becsúszott egy-egy hiba, így aztán még Jankovits (32 pont 41 IBM) kipontozódása (34. percben) sem segített számukra. A MAFC megérdemelten szerezte meg a 7. helyezést.

Körmendi Törpördögök – Budafok-CSOPA/MAFC 64:76

(16:13, 21:24, 16:17, 11:22)
2015.05.17. vasárnap, 9:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

Szalai János:

„Sajnos, fáradt csapat benyomását keltettük, nem tudtuk átlépni saját árnyékunkat. A nyolc közé kerülés volt a célkitűzésünk, azt teljesítettük.”

Bors Miklós:

„Sajnálom, hogy csak a végére találtunk újra magunkra. Annak örültem, hogy sikerült kijavítanunk azt a mérkőzést, ami a négy közé kerülésünket keresztül húzta. Remek csapat a Körmend és örülünk, hogy ilyen jó mérkőzést játszottunk zárásként. Valamint köszönjük a Sopronnak a nagyszerű szervezést!”

20150517_U16_Donto_Kormend-MAFC