A Honvéd lett a bronzérmes (U16)

Fiú Kadett Bajnokság – Döntő – Helyosztók

A bronzcsatát a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia és a Budapest Honvéd vívta. Váradi legénysége hamar magukhoz ragadták az előnyt, de a Honvéd gárdája nem sokáig tétlenkedett és ők is belevetették magukat a mérkőzésbe. A negyed felénél járva Zsoldos mester szigorította csapata védekezését és egyre jobban kezdték szorongatni a Szombathely csapatát.

A második negyedben a fővárosiak letámadással folytatták kemény védekezésüket és ezzel sikerült megzavarni a vasi alakulatot. Egy 13:2-es futással 10 pontos előnyre tett szert a Honvéd csapata. Tichov 3 darab hárompontost is elsüllyesztett a szombathelyiek gyűrűjében, de Váradi legénysége nem tört meg és nem engedték, hogy tovább nőjön a különbség a két gárda között, így a fővárosiak egy 11 pontos előnyel mehettek a pihenőre.
A második játékrészben a Honvéd nem veszített lendületéből, míg a Szombathely továbbra sem találta a rést a Honvéd védelmén, így 14 pontos előnyel kezdőzhetett a záró szakasz. Tchiov egyszerűen ellenállhatatlan volt a hárompontos vonal mögül, a negyedik negyedben már a 6. tripláját is elsüllyesztette a vasiak gyűrűjében. A szombathelyi srácok próbáltak szépen tisztesen helyt állni, de a Honvéd előnye már 20 pontra kúszott a 24. percben. A hátralévő játékrészben a Honvéd megtartotta előnyét és ezzel 71:52 nyerte a bronzmérkőzést.

Szombathelyi KA – Budapesti Honvéd 52:71

(16:15, 13:25, 11:14, 12:17)
2015.05.17. vasárnap, 13:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

Váradi Kornél:

„Most először azt mondom, hogy büszke vagyok a csapatomra. Egész évben keményen dolgoztak, harcoltak. Mára kicsit elfáradtunk, de hatalmas bravúr a negyedik hely is. Köszönjük a szülők, szurkolók, vezetőség egész éves támogatását!”

Zsoldos András:

„Mindenekelőtt szeretném megköszönni a játékosoknak és a szülőknek az egész éves munkát! Sokat dolgoztunk ezért a bronzéremért. Összességében pozitív érzésekkel térünk haza és nagyon örülünk a 3. helynek.”

20150517_U16_Donto_Szombathely-Honved